Senior tánctalálkozó

2023.06.07. 14:28

Akadt, aki 90 évesen szteppelt Gyöngyösön + fotók

Három vármegye képviseltette magát a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetsége tánctalálkozóján.

Sz. Sz. I.

Örökifjak műsora a gyöngyösi tánctalálkozón

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Szerdán rendezte meg Gyöngyösön a XII. Kelet-Magyarországi Szenior Tánctalálkozót a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetsége. Farkas Attila elnök arról beszélt portálunknak, hogy a szövetség több éve sikeresen szervezi ezt a kulturális találkozót a Mátra Művelődési Központban, s a megvalósításban Gyöngyös önkormányzatának támogatását is élvezi.

– A tánctalálkozó látványos műsora minden alkalommal emlékezetes marad a résztvevőknek. A nyugdíjas társak nemcsak a tánctudásukat mutatják be ilyenkor, de a hagyományaikat őrizve népviseletben képviselik a megyéjük tájegységeit. Emellett a rendezvény erősíti a közösséget, és biztatást ad az aktív nyugdíjas életre. Idén 15 tánccsoport vett részt a seregszemlén: Heves vármegyéből 11, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéből 3, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéből pedig egy csoport mutatta be tudását. Három szólótáncos is a közönség, illetve a zsűri elé lépett. A fellépők száma összesen 250 fő volt.

 Az előadott táncok műfaját tekintve igen színes volt a paletta. A fellépők magas színvonalon adnak elő néptáncot, társastáncot, kánkánt, táncjátékot, spanyol táncot, sramlit, rock and rollt és keringőt.

 Igazi kuriózum volt a 90 éves Törcsvári István, a gyöngyöshalászi Gyöngyösbokréta Kulturális és Nyugdíjas Egyesület tagjának színpadra lépése, aki szteptáncot járt. A zsűri tagjai mind ismert táncművészek voltak: Domoszlai József, a Vidróczki Néptáncegyüttes alapítója, továbbá Füzessy Tibor társastáncos, illetve dr. Török József nívódíjas táncpedagógus, az Eger Táncklub Sport Egyesület elnöke. A zsűri arany-, ezüst-, valamint bronz minősítéssel értékelte a produkciókat.

- Az arany minősítés birtokosai továbbjutottak az Országos Nyugdíjas Táncfesztiválra, amely július 8-án Gyulán kerül megrendezésre. Örömünkre szolgál, hogy Hiesz György, Gyöngyös polgármestere vállalta a rendezvény védnöki feladatát. Ennek megfelelően Gyöngyös város polgármesterének különdíja is gazdára talált – összegezte Farkas Attila. 

A megyei nyugdíjas szövetség elnöke arról is beszélt, hogy 70 tagszervezetük 2000 tagjának közösségi életét ernyőszervezetként segítik. Nagyrendezvényeken biztosítanak számukra megjelenési, bemutatkozási és versenyzési lehetőségeket. Népszerűek a kulturális-, sport- és szabadidős programjaik. Látogatottak a külön előadásban szervezett színházi programok, a megyei és az országjáró kirándulások is, tette hozzá Farkas Attila.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában