Kétkerekű csodák

2023.06.04. 12:55

Csúcsjárgányokkal lehetett találkozni a hevesi utakon + videó

Szemet gyönyörködtető gépek és felejthetetlen hangulat jellemezte a 7. International Goldwing Treffer motorostalálkozót, amely idén is Egerszalókba csábította a tagokat.

HEOL

Messziről érkeztek szűkebb hazánkba a klub tagjai

Forrás: Molnár Helga/Heves Megyei Hírlap

A GoldWing Klub Magyarország 1999-ben alakult - az akkor még igen csak kevés magyarországi Wingesből adódóan - tíz fővel. Azóta a klub már egyszer megújult és mára több mint 40 tagot számlálunk. 2007-ben felvételt nyertünk az európai GoldWing szövetségben (GWEF), melynek központja Belgiumban található. GWEF-nek ma már 25 tagországból álló tagja van: Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Anglia, Hollandia, Magyarország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Norvégia, Lengyelország, Lettország, Portugália, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, az EU-s tagországokon kívül tagja a klubnak Lettország Oroszország, Ukrajna, Svájc és Törökország is. A szövetség egyik célja, hogy a különböző országok zártkörű Goldwing találkozókat szerveznek, így biztosítva, hogy a tagok megismerhessék   egymás kultúráját és szokásait. Belgiumban évente két alkalommal tartandó taggyűlésen, a következő évek esemény naptárját is meghatározzák - írják a honlapjukon.

A klub tagjai gyakran áthajtanak szűkebb hazánk több pontján is, például a múlt évi, 6. International Goldwing Treffert Egerszalókon rendezték meg, de jártak már a Kékestetőn és Egerben is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában