Utcafórum

2023.06.05. 15:54

Fúrt kutak regisztrációja ellen szól a Mi Hazánk Egerben, Gyöngyösön és Hatvanban

Túlzott tehernek tartják.

Sz. M. L.

Dr. Pápai Ákos, a Mi Hazánk Mozgalom önkormányzati képviselője (Archív fotó)

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Utcafórumot tartunk szerdán 16 órától Gyöngyösön az autóbusz pályaudvarral szemben, az egykori Skála Áruháznál a fúrt kutak ügyében – jelentette be dr. Pápai Ákos a Mi Hazánk Mozgalom megyei elnöke hétfőn, sajtótájékoztatón. Elmondta, az eseményen ott lesz Dócs Dávid országgyűlési képviselő, Toroczkai László országgyűlési képviselő illetve a párt helyi szervezetének elnöke, Fehér Attila is.

– Remélem minél többen eljönnek az érintettek, gyöngyösi szervezetünk tagjai is ott lesznek. Az ilyen ügyekben fontos a párbeszéd. Szerintünk nem szabad a regisztrációkötelességet bevezetni, hiszen már az adminisztráció is nagy tehet a gazdálkodóknak. Belgiumban egyébként a regisztrációt követően fizetőssé tették a vízvételezést. Egy hasonló intézkedés itthon az élelmiszerárak növekedését eredményezné. A kistermelőknek is nőne a költsége, kevésbé lennének versenyképesek, de a háztáji gazdálkodás költsége is nőne – magyarázta. Hozzátette, van aki csak a kutakból tud vízhez jutni.

Utcafórumok Egerben és Hatvanban is lesznek. Utóbbi helyen ugyan azon a napon, a Grassalkovich utca 13. számnál, míg a vármegye-székhelyen a Líceumnál 18 órától.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában