Tragédia

2023.06.09. 17:25

Három kislány maradt félárván a gyöngyöstarjáni villámárvíz után + fotók

Zsuzsannát és Gergelyt mindenki gyászolja Gyöngyöstarjánban. Egy középkorú nő és egy középkorú férfi életét követelte az ítéletidő csütörtökön a településen.

HEOL

Három kislány maradt félárván Gyöngyöstarjánban a villámárvíz után

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Háromgyermekes apa és egy családanya esett a pusztító gyöngyöstarjáni villámárvíz áldozatául. Zsuzsannát és Gergelyt mindenki gyászolja a településen - írja a Ripost.

Összetört, lapáttal segédkező embereket, markolókat, összezúzott kocsikat látni mindenhol Gyöngyöstarjánban. A települést ugyanis pusztító villámárvíz öntötte el csütörtökön este, házak tömkelegébe tört be a kiöntő patak és a fentről lezúduló vízáradat. Tisztára, mint egy katasztrófafilmben! – fogalmaz a lap.

A település nagy részének még csak megdöbbenni sem volt ideje, olyan gyorsan történt minden:

- Az egyik pillanatban még kint beszélgettünk, a másikban pedig már hömpölygött a víz. Én bezártam az üzletet és menekültem – mondta egy helyi boltos nő a Ripostnak.

A víz kocsik tömkelegét ragadta magával, több használhatatlanná vált, a pincékbe is betört, emellett több tucat házat is megrongált, emberek sokaságát kellett kitelepíteni. A község azonban egy emberként fogott össze, ottjártunkkor is egymást segítve igyekeznek eltakarítani a romokat, ki lapáttal, ki gépi, ki pedig kézi erővel.

- Minket nem érintett az árvíz, szerencsések voltunk, de tudjuk, hogy mások nem voltak azok. Így fogtuk, amink volt, és megyünk segíteni – mondta egy lapáttal és talicskákkal felszerelkezett társaság a Ripostnak. A Katasztrófavédelem emberei is serényen dolgoznak, egy hatalmas, a város alatt ívelő pincerendszer ugyanis még mindig tele van vízzel, a szivattyúk így még péntek délután is gőzerővel dolgoztak, ahogyan az emberek is.

Az árvíz azonban két áldozatot is követelt: Sz. Zsuzsannát és B. Gergőt is elsodorta a lezúduló áradat.

- Gergő egy építkezésen dogozott és kiment segíteni, amikor elkezdett kiönteni a patak. A víz itt vitte el, és egyenesen egy pincerendszerbe sodorta – mesélte egy helybeli a Ripost kérdésére. A férfit kapuval együtt vitte el a kiöntő patak.

- Egy hatalmas vaskaput is áttört, úgy kapta el Gergőt. Esélye sem volt. Mindenki összeroppan, szegényt mindenki szerette, dolgos, jó ember volt, három kislány maradt utána félárván – számolt be a Ripostnak egy ismerős.

Zsuzsanna nem a településen élt, ő a helyi bányában dolgozott mázsálóként - tudta meg a Ripost.

- Egy konténerben dolgozott, a víz pedig olyan erős volt, hogy még azt is megemelte, benne Zsuzsáékkal. Zsuzsi a kutyusát próbálta megmenteni, kinyúlt Miráért, akkor vitte el őt a víz. A kutya egész éjjel a gazdáját kereste, míg Zsuzsi lánya érte nem jött – mesélte egy helyi asszony könnyes szemmel a Ripost kérdésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában