Mutatvány

2023.06.06. 09:39

Jet-ski bajnokok érkeztek a kiskörei gyermeknapra

Másodszor látogattak el a vizisportolók a településre bemutatót tartani.

Sz. M. L.

Különleges technikájukkal kápráztatták el a gyerekeket

Forrás: motorhang.hu

Különleges gyermeknapot tartottak június 1-én Kiskörén. A Tisza-tavi településen ugyanis Gerencsér Olivér Magyarország legfiatalabb jet ski világbajnoka, és Dudás Zoltán jet ski magyar bajnok, a Sea-Doo tesztpilótája, a Magyar Jet Ski Szövetség utánpótlás-nevelésért felelős szakoktatója voltak a gyermeknapi vendégek a Ring-a-tó strandon. Magyar Csilla, a település polgármestere, immáron másodszorra hívta a két ismert sportembert, hiszen egy évvel ezelőtt már tartottak a gyermekeknek egy akrobatikus vízi motoros bemutatót.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, idén 50 esztendős a Kiskörei Vízlépcső, amely ma a Tisza-tó legfontosabb műtárgya, és aminek segítségével a tó s az ország egyik különleges vizes élőhelye és vízimadár rezervátuma is kialakult a térségben.

– Két sportolónk idén is különleges, akrobatikus mutatványokkal és extrém kanyartechnikájukkal ejtették ámulatba a rendkívül hálás és érdeklődő kiskörei gyerekeket, és tanáraikat is, de a legjobb tanulók jutalma ez alkalommal az volt, hogy a két sportoló mögött ki is próbálhatták a vízi motorozás különleges élményét  – fogalmazott Bóday Pál, a Sea-Doo jet-eket forgalmazó Jet Power Hungary kommunikációs igazgatója, aki hozzátette: természetesen minden a helyi vízirendőrséggel előre leegyeztetve, minden védő és biztonsági felszerelést használva jet-skizhettek a gyerekek, akikkel - polgármester asszonnyal egyetértésben - beszélgettünk az élővilágot, a természetet tiszteletben tartó és megóvó, környezettudatos vízi közlekedés fontosságáról is.

Sokan érdeklődtek a mutatványok iránt Forrás: motorhang.hu

Bóday Pál hozzátette: öröm is büszkeség cégünk számára, hogy az általunk forgalmazott legendás Sea-Doo márkát használják a tiszai és a dunai vízirendészetek is, ráadásul úgy tudják, mindenki megelégedésére.

– Óriási öröm volt visszatérni Kiskörére, mert már első alkalommal is nagyon sok kedves és lelkes fiatal előtt mutathatjuk meg, mit tudna a Sea-Doo sport modelljei, ráadásul egyre szépül ez a különleges adottságú vízparti kisváros, amely szerintem a vízi sportok tekintetében is fantasztikus jövő előtt áll – mondta Gerencsér Olivér jet ski világbajnok, akit sok kiskörei gyerek már ismerősként köszöntött a gyönyörűen megújult Ring-a-tó Strandon.

Dudás Zoltán elmondta: köztudott, hogy a jet-skizés nem tartozik az olcsóbb sportok közé, de a szövetség - többek között a Jet Power Hungary támogatásával működtet egy olyan utánpótlás nevelő programot, amelynek keretében olyanok is kipróbálhatják a jet-ski versenyzés élményét, akiknek nincs lehetőségük saját hajót vásárolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában