Változás

2023.06.02. 17:00

Június 1-től máshogy számláz az MVM

Június 1-től nem kapunk résszszámlákat az MVM-től, ha keveset fogyasztunk.

B. K.

Az energetikai cég június 1-től nem küld részszámlákat az ügyfeleinek. Ha a számla nem ér el egy bizonyos összeget, akkor azt a következő havival együtt kell majd befizetni. Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. egészen pontosan arról értesítette az ügyfeleit, hogy június 1-től nem készít és nem küld részszámlát, amennyiben az elszámolása nem éri el a bruttó 1836 forintot (nettó 1446 forint).

Amennyiben a havi elszámolás nem éri el ezt az összeget, akkor a következő hónappal együtt kell befizetni. Azonban ha a kettő együtt sincs bruttó 1836 forint, tovább tolódhatnak, így akár több hónap is összevonódhat. Papírszámlát csak akkor állítanak ki, ha a számla bruttó értéke eléri az 5000 forintot. E-számla esetén ez az összeghatár bruttó 1836 forint. Kiemelték, az MVM összeghatártól függetlenül mindig küldi az elszámolószámlákat a diktálás vagy a mérő éves leolvasása után. Ebben az évben nem emelkedik az áram, a gáz, a távhő rezsicsökkentett lakossági ára sem, és a rendszerhasználati díjhoz sem nyúlnak hozzá – emlékeztet a haszon.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában