Nem feledik

2023.06.05. 20:22

Koncerttel emlékeztek az egy éve elhunyt egri karnagyra a Dobó téren + fotók

Emlékkoncerttel kezdte újra a zenélést az Obsitos Fúvószenekar, egykori karnagyuk, Karnizs Csaba tiszteletére léptek föl.

T.B.

Az elhangzó zenéket is azokból a művekből állították össze, amelyeket Karnizs Csabával tanultak be korábban

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Vasárnap rendezték meg először a Karnizs Csaba Emlékkoncertet Egerben. Az egri Obsitos Fúvószenekar karnagya egy éve hunyt el, rá emlékeztek a Farkas Ferenc Zeneiskola Fúvószenekarával, valamint a Felsőtárkányi Fúvószenekarral közös zenéléssel a Dobó téren. Mindkét csapathoz kapcsolódott Karnizs Csaba, aki nyugalmazott százados katonakarmesterként hosszú évekig az Egri Helyőrségi Zenekar élén szolgált. Tanított a Farkas Ferenc Zeneiskolában, illetve muzsikált, valamint karmesterként is tevékenykedett a felsőtárkányi együttesnél.

Nagy Zoltán, az Egri Obsitos Fúvószenekar elnöke elmondta, a koncert jól sikerült, mind a zenészek, mind a közönség elégedett volt. A nyitó Obsitos Indulót Kerekes József, az együttes zenei vezetője, karmestere írta-hangszerelte, és igazi egri nóta is található benne. Az elhangzó zenéket is azokból a művekből állították össze, amelyeket Karnizs Csabával tanultak be korábban és az lett volna az új repertoár.

- A megemlékezésen beszédet mondott Habis László korábbi polgármester, az Egri Lokálpatrióra Egylet elnöke, aki beszélt a város katonai múltjáról, a helyőrségi zenekarról és az Obsitos Fúvószenekar létrejöttéről. Kovács Ferenc dobosunk, régi tagunk is beszédet mondott, aki jó barátja volt Karnizs Csabának – mondta Nagy Zoltán.

Az elnök kifejtette, a jövőben is szeretnék megrendezni az eseményt, ebben Karnizs Csaba özvegye is támogatja a zenekart. Nem biztos, hogy mindig a halála évfordulóján, hanem az ahhoz közeli hétvégén tervezik megtartani a koncertet. A zenekar is újrakezdi a fellépéseit, Egerben és a régióban is terveznek további koncerteket. A következőkben Egerben, Bélapátfalván és Felnémeten is biztosan hallhatók, láthatók lesznek, s további fellépéseik is várhatóak. Szeretnék majd újraindítani a katonazenekari talákozókat.

Nagy Zoltán elmondta, a katonazenekarok profikból állnak, amelynek tagjai a katonai feladataikon kívül zenélnek, repertoárjukban az indulók szerepelnek, de gyepshowk alkalmával könnyebb, koreografált műsort is adnak. A fúvószenekarok főként szórakoztató zenét játszanak. Az Egri Obsitos Zenekar továbbra is kiemelt figyelmet szentel a katonai indulóknak, műsoruk felét teszik ki ezek a művek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában