MÁV

2023.06.05. 13:29

Könnyebb lesz eljutni a Tisza-tóhoz Nógrádból és a Jászságból

A hatvani állomáson kapnak hétfőtől csatlakozást.

HEOL

A hatvani állomás

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

- A Tisza-tó expressz vonat menetrend-módosítását még tavasz elején kérvényeztük - írta az InterCity vonatok Hatvanban nevű Facebook-oldal. - A VPE Vasúti Pályakapacitás-elosztót, a MÁV-Startot és az Építési és Közlekedési Minisztériumot is felkerestük a kéréssel. 

- A Hatvanban történő mozdonycserékkel ugyanis megteremtődött az esélye annak, hogy a vasúti csomópontban átszállási lehetőséget kapjanak a 81-es és 82-es vonal utasai. Ehhez azonban igazítani kellett a menetrenden - írták. - A módosítási kérelmünk 3 lépcsőben kapott jóváhagyást. Először a VPE-től, majd MÁV-Starttól végül pedig a Minisztériumtól kaptuk meg a zöld lámpát! 

- Június 5-től minden hétköznap csatlakozást kapnak Hatvanban a salgótarjáni és a Szolnok-Jászberény vonal utasai a Tisza-tó irányába menő reggeli (8:51-kor Hatvanból induló) és a Tisza-tó irányából visszajövő esti (19:00-kor Hatvanba érkező) Tisza-tó sebesvonathoz is - részletezték. - Így például Jászberényből 1 óra 37 perc alatt, míg Salgótarjánból 2 óra 32 perc alatt elérhetővé válik a Tisza-tó. A már minden nap járó Tisza-tó sebesvonat igénybe vehető  Vármegye- és országbérlettel is. Ezen belül az első Tisza-tavi megállóig, Poroszlóig elég Hatvanból a Heves vármegye bérlet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában