Szomorú

2023.06.07. 13:11

Lépcsőfeljáróban, padokon, de játszótéren is alszanak Egerben a hajléktalanok

Senkinek nem jó, hogy vannak akik az utcán élnek.

Sz. M. L.

Néhány napja itt még lakhatott valaki

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Egy olvasónk jelezte, hogy Egerben a viaduktra vezető Rác kapu téri lépcsősoron egy hajléktalan személy él, emiatt a közlekedés nehézkes, illetve halmozódik a szemét a lépcsőnél.

– A régi Egervinnél lévő lépcsősorról van szó. Legutóbb mikor arra jártam, akkor egy anyuka babakocsival próbált feljutni rajta, ami nem volt így egyszerű számára – mesélte olvasónk, Kati.

A fentiekről érdeklődtünk a rendőrségnél és az önkormányzatnál is, amint választ kapunk beszámolunk róla. Korábban egyébként többször volt téma már a közgyűlésen is a hajléktalanok, illetve a kéregetők, valamint a rendbontók jelenléte. Volt már szó arról is, hogy az Érsekkertben padokon alszanak, de régebben a játszótéren lévő mini játszóházba is beköltözött egy hajléktalan személy a képviselők szerint. A rendbontás leginkább a Dobó teret érinti. Emiatt korábban dr. Pápai Ákos, a Mi Hazánk Mozgalom  önkormányzati képviselője azt javasolta, legyen rendőrőrs a Dobó téren ugyanis a téren idejüket töltő, vagy csak éppen arra járó polgárokat, az éttermek teraszán üldögélő vendégeket, de Mirkóczki Ádám polgármester elmondása szerint a hivatalból távozó friss házasokat is inzultáltak már kéregetők és rendbontók. A tavaly júniusi ülésen esett szó erről, s dr. Pápai Ákos, a Mi hazánk önkormányzati képviselője kezdeményezte, hogy az önkormányzat keressen megoldást a tarthatatlan helyzetre. 

A tervek szerint a polgármesteri hivatal épületének Bajcsy-Zsilinszky utcai oldalába, a volt Kisház cukrászda helyére került volna a rendőrőrs, ám idén januárban kiderült, hogy ez nem valósul meg. Ugyanakkor Soltész Bálint rendőr alezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője korábban elmondta, az érintett városrész közbiztonságának fokozását, a rendszeres rendőri jelenlétet kiemelt feladatként kezelik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában