Pedagógusnap

2023.06.02. 18:35

Megünnepelték és kitüntették a pedagógusokat Gyöngyösön + fotók

Szántó Edit, Juhászné Dafkó Andrea és Kissné Császár Erzsébet lettek idén Gyöngyös érdemes pedagógusai.

Sz. Sz. I.

Városi ünnepségen köszöntötték a gyöngyösi pedagógusokat

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Pénteken városi ünnepségen köszöntötték a pedagógusokat Gyöngyösön. A Mátra Művelődési Központban rendezett eseményen dr. Szén Gabriella képviselő, az önkormányzat oktatási és kulturális bizottságának elnöke arról beszélt köszöntőjében, hogy minden gyermek más. Mindegyikük más adottságokkal rendelkezik. 

– Akik ezt a legjobban tudják, azok a pedagógusaink, akik a legkisebb kortól kezdve egészen a fiatal felnőtt korig foglalkoznak velük. Mindannyian tudjuk, hogy ez nem egy munka, ez egy hivatás. Azok az igazán jó pedagógusok, akik nem azért járnak be tanítani, mert ez a munkahelyük, hanem azért, mert szeretik a gyerekeket. Sajnos, ma is alulfizetettek a pedagógusok, és sokszor – el kell hogy imerjük –, a szülők részéről sincs meg a megfelelő tisztelet és megbecsülés. Próbáljunk ezen változtatni! Azt gondolom, hogy a nevelés egy része a szülőé ugyan, de nagyon fontos része a pedagógusoké, akik úgy engedik ki az intézményeikből a gyerekeinket, hogy ők minden nappal többek, és jobbak, mint amikor otthonról elindultak. Nem győzünk hálásnak lenni azért, mert nemcsak gondoskodnak róluk, de vigyáznak is rájuk. Nincs annál nagyobb megbecsülés, mikor ezeknek a gyermekeknek a szemébe nézünk, ott csillogást és hálát látunk. Köszönjük szépen azt a munkát, amit a pedagógusok nap mint nap végeznek – fogalmazott dr. Szén Gabriella. 

Az ünnepségen adták át a város pedagógusainak alapított kitüntetéseket, valamint a pedagógiai munka gyümölcseként beért fiatalok részére a nekik járó elismeréseket.

A Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa kitüntetéseket három kategóriában adták át. Az óvodapedagógusok kategóriájában Szántó Edit, az Epreskert úti tagóvoda vezetője vehette át az elismerést. Az általános iskolai pedagógusok közül Juhászné Dafkó Andrea, a Gyöngyösi Arany János Általános Iskola intézményvezetője lett a díjazott. A középiskolai, illetve felsőfokú intézményben dolgozó pedagógusok közül Kissné Császár Erzsébet, a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium nyugállományú pedagógusa kapta a kitüntetést. 

Az önkormányzat posztumusz ítélte oda az elismerést dr. Tamus Etelkának, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus idén februárban tragikus hirtelenséggel elhunyt professzorának.

A Gyöngyös legkiválóbb fiataljainak elismerésére alapított önkormányzati kitüntetések közül a Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért kitüntetést Dredor Dominik, az Északi ASzC Mátra Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium idén végzett tanulója vehette át. A Gyöngyösi Fiatalok a Művészetekért kitüntetést Tomory Kinga, a Tomory Gábor Néptánciskola felkészítő tanára és koreográfusa kapta. A Gyöngyösi Fiatalok a Közösségért elismerést Klenovics Patrik, a Gyöngyösi Ifjúsági Szolgáltató és Tanácsadó Iroda vezetője, ifjúsági referens érdemelte ki. 

Az ünnepséget állófogadás zárta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában