Megegyezés

2023.06.01. 12:41

Nem lesz Dolly koncert Kápolnán

Petícíót vittek Kápolnára az állatvédő szurkolók, hogy mondják le Dolly koncertjét. Az énekesnő minden koncertjére elmennének.

Sz. M. L.

Kápolnán nem fog fellépni az énekesnő

Forrás: Nagy Zoltán/MW Bulvár

A Szurkolók az Állatokért alapítvány Kápolnán járt kedden, és átadta kérését Berecz Kálmán polgármesternek, hogy töröljék Dolly szombati koncertjét, amelyet a település falunapjára terveztek.

– Mi az összes utolsó koncertjén ott leszünk – írták.

– A héten Kápolna önkormányzatának Kapin Richárd által petíciót nyújtottak be Dolly művésznő Kápolna napján tervezett fellépésével kapcsolatosan. Mindamellett, hogy önkormányzatunk elkötelezett az állatvédelmi törekvések mellett, nem mondtuk le a fellépését, tekintettel arra, hogy a falunap közelsége miatt ez jelentős összegbe került volna, amit a petíciót benyújtó szervezetek bizonyára nem fizettek volna ki. A helyzet orvoslása érdekében felvettük a kapcsolatot a művésznővel, és abban állapodtunk meg, hogy lemondja a fellépését és addig nem vállal újabb szereplést, amíg nem tisztázódik a személye az ügyben. Szeretnénk továbbá kiemelni azt, hogy elítéljük a közösségi médiában jelenleg folytatott boszorkányüldözést, mivel az ügyben a felelősök még nem kerültek meghatározásra. Településünk nem csak az állatok, hanem az emberek védelmét is kiemelten fontosnak tartja, ezért a felelősséget minden esetben az illetékes hatóságoknak kell megállapítani és nem önjelölt civil szervezeteknek közölte dr. Berecz Kálmán polgármester.

Gyöngyös önkormányzata ugyanakkor egyelőre nem hozott döntést.

– A fellépésre a tervek szerint egy év múlva kerül sor, bízunk benne, hogy a rendőrségi nyomozás addigra egyértelműen tisztázza Dolly szerepét az ügyben. Amíg a vizsgálat zajlik, az önkormányzat nem kíván döntést hozni a koncert kérdésében – válaszolták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában