Támogatás

2023.06.03. 13:34

Nem mindenki vállalta a hétvégi nyitva tartást Gyöngyösön

A önkormányzat kulturális támogatásának feltétele volt a hétvégi látogathatóság.

Sz. Sz. I.

Az önkormányzati támogatásnak feltételei voltak

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi képviselők a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a kulturális szervezetek támogatásáról, tájékoztatott a városháza. A közlés szerint az önkormányzat idén először egységes pontrendszer alapján, pályázat útján osztotta fel a költségvetésben szereplő 40 millió forintos támogatási keretet a kulturális szervezetek, csoportok között. A támogatásra közgyűjtemények is pályáztak, azonban a feltételeknek a mátrafüredi Palóc Babamúzeumon kívül egyik pályázó sem felelt meg. A pályázat ugyanis a támogatás feltételéül szabta, hogy a gyűjtemények hétvégén is látogathatók legyenek. 

A közleményben olvasható az is, hogy önkormányzat felhívással élt a múzeumok felé: a támogatás érdekében változtassanak nyitva tartási rendjükön, ezt azonban csak a Huszár Lajos Éremtárnak és a Herman Lipót kiállításnak otthont adó Vachott Sándor Városi Könyvtár vállalta. A Szent Bertalan templom kincstára, illetve a Ferences Rendtartomány műemlék könyvtára elzárkózott a vasárnapi nyitva tartástól, noha országszerte számos példa van rá, hogy turisztikai szempontból fontos egyházi gyűjtemények a hét utolsó napján nyitva tartanak, tette hozzá a városháza.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában