Elismerés

2023.06.04. 11:32

Önkéntes tűzoltókat tüntettek ki Gyöngyöstarjánban

A közösség szolgálatában kerek évfordulót ünneplő önkéntesek tevékenységét ismerték el.

Sz. Sz. I.

Önként szolgálják a közösséget a kitüntetettek

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Gyöngyöstarjánban szombaton vehetett át 10-, 30-, 40-, illetve 50 éves tűzoltó szolgálati érmet a Gyöngyöstarjáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület azon 12 tagja, akik kerek évfordulót ünnepelnek a településük, lakóközösségük önként végzett szolgálatában. Az ünnepi eseményen részt vett Vilmányi Sándor tű. alezredes, a Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetője és Pitlik Péter tű. százados, vezetőhelyettes. A megjelenteket Kiss Viktor polgármester köszöntötte.

– Azokat az önkéntes tűzoltókat ünnepeljük, akik példamutató magatartásukkal bebizonyították, hogy önkéntesen, szabadidejüket feláldozva hogyan kell a köz javát szolgálni, bajba jutott embertársaiknak segítő kezet nyújtani sok-sok éven keresztül. Vannak olyan fiatalabb bajtársaink, akik 10 éve, hogy önkéntesként tevékenykednek a településen, segítenek a bajbajutottakon, és ha kell, a hivatásos tűzoltók munkáját segítik egy-egy káresemény alkalmával. Vannak olyanok, akik mindezt már 30-40 éve teszik önzetlenül, önként és ahogyan mondani szokták dalolva. És vannak olyanok is, akik bizony már az 50. éve, hogy településünket önkéntesen szolgálják. Polgármesterként köszönöm az egyesület munkáját, bajtársként pedig köszönöm, hogy példaként állnak a fiatalabb generáció előtt, és megmutatják azt, hogyan lehet érdekek nélkül szolgálni egy települést, és embertársainkat – fogalmazott Kiss Viktor.

A szolgálati érmeket Vilmányi Sándor és Benedek János a gyöngyöstarjáni önkéntes tűzoltók parancsnoka adták át. Az ünnepséget állófogadás zárta.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában