Elismerés

2023.06.06. 12:16

Rangos díjat érdemelt a fiatal péterkei pedagógus

A legrangosabb pedagógiai elismerést vehette át Pap Andrea, a Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola tanára.

B. K.

Pap Andrea elhivatott, sokoldalú tanár. Sokat köszönhetnek neki tanítványai és a szülők is

Forrás: Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola/Facebook

Pedagógusnap alkalmából Pap Andrea, a Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola tanára az egyik legrangosabb hazai pedagógus kitüntetést, az Apáczai Csere János-Díjat vehette át a napokban a Belügyminisztériumban.

A kiváló pedagógus 2009 szeptemberében kezdett tanítani a Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskolában, jelenleg is ott dolgozik.

Angolt, magyart és horgászatot oktat, az utóbbit szakkör formájában. Számos oktatói-nevelői munkában részt vesz, iskolai műsorokat állít össze, nyelvi versenyekre készíti fel tanulóit, házi angol versenyeket, témaheteket szervez.

Braun Péter, az intézmény igazgatója úgy fogalmaz, pótolhatatlan munkát végzett az elmúlt években a fiatal pedagógus, aki arra törekszik, hogy tanítványai előtt kinyissa a világot, megtanítsa őket a természet szeretetére, tiszteletére.  

Andrea ráadásul folyamatosan képezi magát. Többek között Gyalogos vándortábor-vezető, Színháziskola, Fenntarthatósági témahét 2020-pedagógusképzés, Robotika, Zöld Föld nevelési-oktatási program, horgászvizsga képzéseken vett részt az elmúlt időszakban.  Munkájával aktívan támogatja az intézményben folyó nyelvtanítást. Az Erasmus+ és eTwinning, és más oktatással foglalkozó platformokon is jelen van a nyelvtanítással kapcsolatos és digitális eszközhasználatot segítő ötleteivel, amelyekkel számos nemzetközi díjat is elnyert.

2016 óta más országok pedagógusaival dolgozik együtt az eTwinning digitális felületén, diákjaikkal közösen projektmunkákat hoznak létre. Sikeres pályázati munkájának köszönhetően 2016-ban Linzben eTwinning szemináriumon, majd 2017-ben és 2023-ban Máltán eTwinning konferencián vett részt. Aktív megvalósítója az ELTE-vel végzett közös kutatásnak, a nyelvoktatás megújításának céljából.

A legjobb tanárok elismerése
Az Apáczai Csere János-díj 1973-ban alapított, az oktatásügyet felügyelő miniszter által adományozható szakmai elismerés pedagógusok és főiskolai, egyetemi oktatók részére, kiemelkedő oktatási-nevelési-gyógypedagógiai munkájukért, valamint a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenységükért. A pétervásárai diákok és szülők visszajelzései alapján is a legjobb helyre került a rangos díj. 

Az általa megírt és elnyert Erasmus+ projekteknek köszönhetően a fenntarthatósággal is mélyrehatóan foglalkozik, munkájával hozzájárult ahhoz, hogy az intézmény 2018-ban elnyerte az Ökoiskola címet. Jó kapcsolatot ápol az Egererdő Zrt. munkatársaival, akik közreműködésével a diákok több alkalommal vettek részt interaktív foglalkozásokon. 2017-ben horgászszakkört indított, ami azóta is működik a Pétervásárai Sporthorgász Egyesülettel együttműködve és a MOHOSZ támogatásával. 2018 óta minden évben kirándulást szervez a budapesti Fegyver Horgász Vadász Kiállításra a szakkörösök számára.

A Pétervásárai Sportegyesület Túraszakosztály vezetője. 2016 óta részt vesz tanítványaival az Országfutás megmozdulásain.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában