Iskolai élet

2023.06.03. 08:55

Sok próbát kell kiállniuk a pedagógusoknak + fotók

Ballagó Zoltán szerint a pedagógusok munkája talán sosem szólt ennyire a küzdelemről.

T.B.

Elismerést vehettek át a pedagógusok

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Líceumban tartotta pedagógus napi ünnepségét az Egri Tankerületi Központ. A résztvevőket a Dobó István Gimnázium tanulói, Farkas Emese, Bolyki Imre, Csibi Orsolya, az iskola kórusa és a Legényes Zenekar műsorával köszöntötték, majd Ballagó Zoltán, a Tankerületi Központ igazgatója mondott köszönetet a pedagógusoknak.

A Dobó István Gimnázium tanulói köszöntötték a részvevőket
A Dobó István Gimnázium tanulói köszöntötték a részvevőket
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az igazgató szerint az iskolában tapasztaltak, az értő, támogató pedagógus végigkisérik az ember életét. A magas színvonalú iskolarendszer kulcsfontosságú szereplői a pedagógusok. Emberekkel foglalkozni, a nyelvet, kultúrát, az előző generációk ismereteit átadni nem könnyű, de a legszebb dolog. Akik a nehézségek ellenére minden nap fáradhatatlanul a gyerekekért dolgoznak, hogy világosságot gyújtsanak értelmükben, tudják, mi a valódi küldetésük. Ez vezérli a tanítókat, tudósokat, művészeket, pszichológusokat, akik próbálják a gyermeki értelmet formálni, törékeny lelküket meggyógyítani. Szerinte a pedagógusok munkája talán sosem szólt ennyire a küzdelemről. alkalmazkodóképességük, türelmük valószínűleg sosem állt ki annyi próbát mint napjainkban. Ezért is különösen időszerű, hogy pedagógusnapon fejet hajtson előttük. Rendkívüli körülmények között magas szinten végzik nevelő, oktató munkájukat. Sikereket is érnek el, gyönyörködhetnek az elvégzett munka gyümölcsében. Számos tanulmányi, sportversenyen értek el eredményt, a zenészek szakmai sikereknek örülhetnek, kulturális produkciók tanúbizonyságai a magas szakmai munkának, amit naponta végeznek. Ezeket mások is elismerik, gratulált a Magyar Diáksport Szövetség két díjazottjának. Fantasztikus szakmai tevékenység az, ha nehéz körülmények között élő, rossz szociokulturális környezetből érkező, hátrányos helyzetű diákokat biztos alappal látják el, megszerettetve a tudás megszerzésének élményét. Bár munkájuk nem mindig kecsegtet azonnali sikerrel, valódi haszna évek, évtizedek múlva mutatkozik meg. Ha csak egy kedves mosolyban, egy köszönetben nyilvánul meg, mégis megéri a befektetést.

Ballagó Zoltán elmondta, a tankerület 35 köznevelési intézményében 2000 közalkalmazott dolgozik, köztük 1400 pedagógus. A nyugdíjba vonulók közül 44-en kaptak Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, heten Miniszteri Elismerő Oklevelet, tizenegyen az Egri Tankerületi Központ Kiváló Pedagógusa, hárman az Egri Tankerületi Központ Kiváló Dolgozója, egy munkatárs pedig az Egri Tankerületi Központ Kiváló Kormánytisztviselője elismerést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában