Elismerés

2023.06.06. 13:55

Több mint százan, diákok és pedagógusok vehettek át díszoklevelet Egerben + fotók

Tanulmányi, Művészeti és Sport Versenyek Díjátadóját rendezték meg.

M. H.

A díjazott iskolák vezetői

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az Oktatási Hivatal Egri Pedagógiai Oktatási Központja a megyeházán rendezte meg kedden az éves Tanulmányi, Művészeti és Sport Versenyek Díjátadóját. Dr. Pajtók Gábor, Eger és térsége országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta, a jelenlévő diákok megmutatták tehetségüket, iskolájuknak, maguknak és a vármegyének szereztek dicsőséget.
– Olyan képességekkel vérteződtek fel, amely a való életben is segítség – tette hozzá.

Szabó Zsolt, Hatvan és térsége országgyűlési képviselője a pedagógusok munkáját méltatta, amely által, szavai szerint, képességeket kapunk arra, hogy megszerezzük a tudást.
– Köszönjük a munkájukat, s büszkék vagyunk a gyerekekre – húzta alá.

A köszöntők után a Dobó István Gimnázium diákjai adtak műsort, majd következhetett a díjátadó. A Heves Megyei Pedagógiai Intézet a 90-es évek elejétől teremtette meg annak hagyományát, hogy minden év júniusában fogadáson látja vendégül, és dicsérő oklevéllel tünteti ki azokat a tanulókat és felkészítő tanáraikat, akik a tanév során az Intézet által meghatározott tanulmányi versenyek megyei fordulóin 1., az országos fordulóin 1-10. helyezést értek el. A fogadás hagyományát az Oktatási Hivatal Egri Pedagógiai Oktatási Központja is tovább vitte. Az itt díjazott versenyek kiemelt szakmai színvonalúak, nagy elismeréssel bírnak mind a tanulók, mind a felkészítő tanáraik körében. A június 6-ai megrendezett fogadáson több mint százan, diákok és pedagógusok, vehettek át díszoklevelet.

A legjobb 6 és 8. osztályos gimnáziumnak alapított serleget ebben a tanévben a Hatvani Bajza József Gimnázium nyerte el. A legjobb városi általános iskolának alapított serleget idén az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola kapta. A legjobb vidéki általános iskola kategória győztese a Felső-mátrai Zakupszky László Általános Iskola lett. A legjobb többcélú középfokú intézmény díját a Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium kapta. A legjobb művészetoktatási intézmény díját az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola és AMI nyerte el.

Tanulmányi, Művészeti és Sport Versenyek Díjátadóját rendezték meg Egerben
Gelencsér János lett a legeredményesebb tehetséggondozó pedagógus
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A legeredményesebb tehetséggondozó pedagógusnak járó emlékplakettet ebben a tanévben Gelencsér János pedagógus kapta. A plakettet Ignácz Balázs főispán adta át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában