Szünidő

2023.07.26. 16:25

Véget ért a Szünidei foglalkoztató Gyöngyösön

A városi könyvtár négy héten át biztosított tartalmas délelőttöket a gyöngyösi kisgyermekeknek.

Szabó István

Kinn esett az eső, de a könyvtárban remek volt a hangulat

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Szerdán ért véget a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár gyermekrészlege által szervezett Szünidei foglalkoztató idei rendezvénysorozata. A számos játékos matiné között idén júliusban is népszerűek voltak a már hagyományos, gyöngyösi parkokban, játszótereken megtartott Mesetár elnevezésű foglalkozások. Bár az utolsó alkalmat az eső a könyvtárba kényszerítette, Tóth Szilvia gyermekkönyvtáros arról beszélt portálunknak, hogy a Jeruzsálem úti, illetve a dombi, valamint a nyolcvanasi játszótereken nem zavarta meg az időjárás a programokat.

– A Mesetár minden alkalommal bábozásból, mesékkel való ismerkedésből, és az elengedhetetlen muzsikából állt. A zenét Szabó Dénesnek és Nagy Wyrág Tibornak köszönhetjük. Alkalmanként mintegy 25 gyermek volt jelent. Ezt a számot éppen megfelelőnek is tartom. Főleg azért, mert mindig barkácsolással zártuk a foglalkozásokat, ám az asztalokból és más szükséges eszközökből nem tudtunk volna többet a helyszínre vinni. A barkácsolás tárgya egyébként mindig az aznapi mesével volt kapcsolatban. A boszorkányos mese után varázspálcát készítettek a gyerekek. Lázár Ervin A nagyravágyó feketerigó című meséje végeztével természetesen madarakat alkothattak a résztvevők. A farkas, aki színt akart váltani című történet után pedig színes ordas lett a produktum. Ma A benned élő oroszlán mese után egy oroszlán, illetve egy kisegér elkészítése volt a feladat, hiszen utóbbi is szerepel a sztoriban – részletezte Tóth Szilvia.

Az esős idő ellenére jó hangulatban telt a záró nap is a gyermekkönyvtárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában