Heol.hu Videó

2023.08.29. 16:33

Biztonságosabban játszhatnak a gyerekek az egri Gyermekkert Tagóvoda udvarán + videó

Kedden adták át az Egri Kertvárosi Óvoda Gyermekkert Tagóvodájának felújított játszóudvarát.

Fekete-Vadászi Erika

A gyermekek már birtokba is vették az megújult udvart

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Nagyon különleges nap ez a gyermekek, a szülők és az óvodai dolgozók számára is, hiszen egy régóta húzódó dolog oldódott meg. Közel kétszáz négyzetméteren volt betonfelület, ami balesetveszélyes volt. Ezt a területet most lefedték ütéscsillapító lapokkal, ami a betonhoz képest sokkal másabb érzetet ad például esés közben –  mondta el portálunknak Bocsiné Percze Andrea, az egri Kertvárosi Óvodák vezetője, s megjegyezte, további terveik is vannak. 

Szavai szerint a száz férőhelyes Gyermekkert Tagóvoda jó helyzetben van, hiszen tavaly tetőfelújítás is volt náluk, a főzőkonyhájuk is megújult nemrégiben, de vannak még elvégzendő feladatok. A következő lépés az udvart körülvevő kerítést javítása, amit még reményei szerint idén meg tudnak tenni. 

Eger polgármestere, Mirkóczki Ádám az átadó ünnepségen kiemelte, most is igaz, amit 2019 év végén mondott, vagyis, hogy az óvodák és a bölcsődék minden mással szemben prioritást élveznek a városvezetés számára. 

– Úgy gondolom, ezt be is tartjuk, hiszen ha valamelyik kicsiket nevelő intézményben probléma merül fel, akkor igyekszünk azt mihamarabb megoldani. A Gyermekkert Tagóvodában is ilyen helyzettel álltunk szemben, s kötelességünknek éreztük, hogy felújítsuk a balesetveszélyes területet. Az új, ütéscsillapítós felület hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekek biztonságos körülmények között játszhassanak – hangsúlyozta a polgármester. Megjegyezte, hatmillió forintból újult meg a terület az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményének munkatársai segítségével.  

Az ünnepség után a gyerekek futóversenyt rendeztek és boldogan táncoltak a felújított  részen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában