Rongálás

2023.08.10. 07:11

Szemetelnek, táblákat rongálnak az erdőben, fellép az Egererdő

Minden évben előfordul, hogy az erdőjárók szemetelnek, táblákat törnek össze.

Molnár Helga

Az Egererdő Zrt. munkatársai folyamatosan javítják a megrongált tárgyakat

Forrás: Beküldött fotó

Az Egererdő Zrt. szerteágazó ökoturisztikai hálózat üzemeltetője, így az erdőben turistaösvények, tanösvények, erdei pihenőhelyek, szálláshelyek, parkolók, pihenők, játszóterek, tornapályák sokaságával találkozhatnak a kirándulók. Az erdőjárók legnagyobb része üdvözli, hogy kedvenc kirándulóhelye fejlődött, új attrakcióval egészült ki, melyekkel az erdő ingyenes rekreációs kínálatát növeljük.
– Elkeserítő azonban, hogy minden igyekezetünk és jó szándékunk ellenére minden évben előfordul rongálás. Néha eltűnnek, széttörnek táblák, összefirkálják a berendezéseket, helytelenül helyeznek el szemetet – írta közleményben a társaság kommunikációs és jóléti vezetője, Vigh Ilona.

A munkatársak a vandalizmust észlelve, igyekeznek minél hamarabb helyreállítani a megrongált tárgyakat. A napokban a Szurdokpüspökiből induló Diósi-tanösvény egyik tábláját törték össze, melyet a Bátonyterenyei Erdészet kollégái rövid időn belül pótoltak.
– Kérünk minden erdőjárót, hogy figyeljenek az erdei ökoturisztikai berendezések épségére. Vigyázzunk együtt erdőinkre, hiszen közös érdekünk, hogy a jelen és a jövő generációi számára értékek maradhassanak – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában