Rendezvény

2023.09.30. 19:20

A kerek évfordulós házaspárokat is köszöntötték az idősek napján Gyöngyösön

A város idős polgárait köszöntötte az önkormányzat a Mátra Művelődési Központban az idősek világnapja alkalmából rendezett ünnepségen. A rendezvényen a hagyományoknak megfelelően a jubiláló házaspárokat külön is köszöntötték.

Hiesz György adta át az elismeréseket

Forrás: gyongyos.hu

Több mint huszonöt éve rendez városi ünnepséget az idősek világnapja alkalmából a gyöngyösi önkormányzat, amely a kommunális adó elengedésétől a nyugdíjas szervezetek támogatásán át számos intézkedéssel igyekszik segíteni az idősek mindennapjait – hangzott el a Mátra Művelődési Központban, ahol a hagyományok szerint külön is felköszöntötték az ebben az évben 50., 60. és 70 évfordulójukat ünneplő házaspárokat, idén összesen tizenegy pár jelentkezett a felhívásra.

A gyöngyösi önkormányzat hivatalos honlapján olvasható összefoglalóból kiderült, hogy a város időseit dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő köszöntötte, aki beszédében köszönetet mondott az ünnepelteknek azért, hogy számos áldozattal létrehozták és felépítették azt a világot, amit ma ismerünk. A képviselő úgy fogalmazott: a kor csak statisztikai adat, és bár a korral a test megfárad, a lélek fiatal maradhat. Szén Gabriella szerint a fiatalabbaknak óriási szüksége van az idősek tapasztalatára, ezért támaszkodniuk kell arra a tudásra, amit az elmúlt évtizedekben felhalmoztak.

Az ünnepség Báder Ernő és Cigányzenekarának nótaműsorát követően koccintással zárult, ahol Hiesz György polgármester pohárköszöntőjében arról beszélt, mindazt, ami ma értékként jelen van a városban, a mostani idős generáció hozta létre, amit az önkormányzat úgy tud megköszönni, hogy odafigyel az idősek minden mozdulatára és kérésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában