Közlekedés

2023.09.27. 12:20

Burkolatjavítás, aszfaltozás - gőzerővel dolgoznak az M3-as autópályán szerdán is

Egyebek között az M3-as autópályán és a 3-as főúton is dolgoznak.

Heol.hu

Még mindig zajlanak a munkálatok Heves vármegye több pontján, illetve az M3-as autópályán is figyelemmel kell közlekedni. Az Útinform szerdai összesítése alapján a következő helyeken érdemes körültekintően haladni:

M3-as autópálya

  • Budapest felé a 107-es és a 99-es kilométer között javítják a burkolatot, emiatt a belső és a külső sávot lezárták. A forgalom a leálló sávon és az ellenkező oldal belső sávján halad. A terelés érinti a 103-as kilométernél lévő Kál/Erdőtelek csomópontot is, ahol nem lehet le és felhajtani. Helyette a következő, 108-as kilométernél fekvő M25-ös autóúti csomópont használható. Fontos tudni, hogy a főváros felé vezető oldalon a Rekettyés pihenőhely zárva van. 
  • Mezőkövesd térségében aszfaltozás miatt a főváros felé tartó oldalt a 133-as és a 128-as kilométer között lezárták, a forgalom az ellenkező oldalon, irányonként egy-egy sávon halad. 
  • Burkolatjavítási munkákat végeznek, ezért lezárták az autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalát, a 150-es és 156-os kilométer között. A forgalom a főváros felé vezető oldalon, irányonként egy-egy sávon halad. A munkálatok miatt a 153-as kilométernél található Igrici pihenőt a Nyíregyháza felé igyekvők nem tudják igénybe venni. A Budapest felé vezető oldalon pedig a mosdót újítják fel, így a pihenő ott sem használható.
  • Polgárnál a Tisza-hídon még tartanak a felújítási munkák. A 175-ös és a 166-os kilométer között a Budapest felé tartókat átterelik az ellenkező oldal belső sávjába, és Vásárosnamény felé is csak a külső sáv járható.
  • Az M35-ös autópálya csomópontépítési munkálatai miatt a 186-os és a 188-as kilométer között mindkét irányban a külső sávot elkerítették a forgalom elől. 

3-as főút

  • Gyöngyös határában, a 80-as kilométer közelében, a Gyöngyöshalászra vezető út csomópontját átépítik. A munka miatt a 3-as főúton egyik irányból sem lehet Gyöngyöshalászra behajtani. A kerülőutat táblákkal jelzik. 

Továbbá a 25-ös főúton, Szentdomonkos térségében, a 47-es és az 50-es kilométer között burkolatfelújítást végeznek. A főutat lezárták, a forgalmat kijelölt terelőútra irányították át. 

Ezeken felül Gyöngyösön, a Vachott Sándor utca egy hosszabb szakaszát útépítés miatt lezárták a 21-es kilométer közelében. A forgalmat a Deák Ferenc utca - Kertész utca - Püspöki utca - Pesti út - Róbert Károly utca - Mérges utca - Koháry út útvonalon terelik el. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában