Közlekedés

2023.09.18. 16:54

Ezért kell hétfőtől még inkább figyelni az M3-as autópályán

Szinte napról napra változik a közelekedési rend az M3-as autópálya egyes szakaszainál, ez alól a hétfő sem kivétel.

Heol.hu

Új terelést építettek ki az M3-as autópályán, Mezőkövesd térségében aszfaltozás miatt a főváros felé tartó oldalt a 133-as és a 128-as kilométer között lezárták, a forgalom az ellenkező oldalon, irányonként egy-egy sávon halad - adta hírül az Útinform.

Továbbá az M3-as autópályán,
- Budapest felé a 107-es és a 99-es kilométer között burkolatjavítást végeznek, emiatt a belső és a külső sávot lezárták. A forgalom a leálló sávon és az ellenkező oldal belső sávján halad. A terelés érinti a 103-as kilométernél lévő Kál/Erdőtelek csomópontot is, ahol nem lehet le és felhajtani. Kerülni a 108-as kilométernél az M25-ös autóúti csomóponton keresztül lehet. A munkavégzés miatt a főváros felé nem vehető igénybe a Rekettyés pihenőhely.
- burkolatjavítási munkák miatt lezárták az autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalát, a 150-es és 156-os kilométer között. A forgalom a főváros felé vezető oldalon, irányonként egy-egy sávon halad. A munkálatok miatt a 153-as kilométernél található Igrici pihenőt a Nyíregyháza felé igyekvők nem tudják igénybe venni.
- Polgárnál a Tisza-hidat javítják. A 175-ös és a 166-os kilométer között a Budapest felé tartókat átterelik az ellenkező oldal belső sávjába, és Vásárosnamény felé is csak a külső sáv járható.
- Az M35-ös autópálya csomópontjánál új terelést építettek ki. A 189-es és a 186-os kilométer között a Budapest felé tartó oldalon a belső sávot lezárták, a forgalmat sávelhúzással a külső- és a leállósávra terelik.

Az M35-ös autópályán 
- az M3-as autópálya csomópontja közelében lévő munkavégzésnél megváltozott a forgalmi rend. Az 1-es és a 2-es kilométer között a belső sávot megnyitották, de a külső sávot lezárták a Berettyóújfalu felé vezető oldalon.
- távolabb, Hajdúböszörmény térségében a 19-es km-nél egy korábban kigyulladt kamion miatt megsérült a burkolat, ezért ott csak a külső sávon lehet autózni az M3-as autópálya felé.
- az M3-as autópálya felé, Hajdúböszörmény térségében, a 29-es és a 28-as kilométer között aszfaltoznak, a belső sávot lezárták. Az M3-as autópályától nem messze, a 12-es és a 10-es kilométer között hasonló munkák folynak, ezért a külső és a leálló sávot lezárták, a forgalom a belső sávon halad.

A 3-as főúton,
- Gyöngyös határában, a 80-as kilométer közelében, a Gyöngyöshalászra vezető út csomópontját átépítik. A munka miatt a 3-as főúton egyik irányból sem lehet Gyöngyöshalászra behajtani. A kerülőutat táblákkal jelzik. 

A 21-es főúton, Bátonyterenye átkelési szakaszán, a 44-es kilométer között új csomópontot építenek, ezért a forgalom a Pásztó felé vezető oldalon irányonként egy-egy sáv halad.
 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában