Ildikó nap

2023.09.18. 21:01

Fákat ültettek daganatos betegségben elhunyt társaik emlékére az egri Regea tagjai

Az egri Regionális Egészségügyért Alapítványnál (Regea) a rákkal diagnosztizált betegeknek segítenek. Az alapítvány tagjai erőt adnak egymásnak és a beteg emberek családtagjainak. Számos programot szerveznek, például táborokat, kézműves foglalkozásokat, és ilyen az Ildikó nap is, amit minden évben szeptemberben tartanak.

Fekete-Vadászi Erika

Czipó Éva emlékére is ültettek egy fát

Forrás: Beküldött

Ezen a napon azokra emlékeznek, akik már előre mentek, vagyis elhunytak, de a tagok és rokonok szívében tovább élnek, tudtuk meg Psenyeczky-Nagy Klárától, a Regea kuratóriumi elnökétől. 

Vasárnap a Lillafüredtől nem messze található Szentlélekre kirándultak. Ezen a helyen szeretett lenni Ildikó, aki negyven évesen három gyermeket hagyott maga után.

– Ilyenkor az elhunytak családtagjaival együtt töltünk egy vidám napot. Kirándulunk, sportolunk, emlékezünk és fákat ültetünk, s egy-egy táblát is elhelyezünk a csemeték mellé. Vasárnap három hölgynek ültettünk: Zsuzsi online csatlakozott hozzánk Új-Zélandról, Mónikát 18 éves kora óta ismertem, egykor kollégák is voltunk, az egerszalóki Czipó Éva pedig három éve lett tagja a Regeának, és úgy fogalmazott, ebben a három évben élt igazán. Mindhármójuk nemrégiben hunyt el, emlékükre ültettünk egy-egy fát – mondta el portálunknak az elnök, aki megjegyezte, bár vannak, akik előre mennek, de a rák nem feltétlenül egyenlő a halállal.

A Regea tagjai, családtagok és barátok gyűltek össze, hogy elhunyt társaikra emlékezzenek
Forrás: Beküldött

Vasárnap jelvényeket kaptak azok a daganatos betegek, akik túlérték a kórt. A jelvényeken egy szám jelzi, hogy hány év telt el a diagnózis óta. Ildikó édesanyja, Polhodzik Imréné maga is a túlélők sorát erősíti már közel negyed évszázada. Ő 24-es számmal ellátott jelvényt vehetett át.

Ildikó nővére, Katalin portálunknak elmesélte, örültek az alapítvány ötletének, hogy legyen egy állandó program, az Ildikó nap. Mint mondta, ez a nap nem csak arra van, hogy emlékezzenek, hanem azért is jött létre, hogy valami tovább éljen húga vidám, optimista személyiségéből, ezért a születésnapja körül mindig ellátogatnak a kedvenc bükki helyére, hogy a Regeásokkal itt emlékezzenek meg róla és elhunyt társaikról egy szeretetteljes napon. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában