Becsengettek

2023.09.01. 17:50

Készülnek a szakmai versenyekre: a 141. tanévet kezdték az egri Bornemisszában + fotók

Jó tanulásra és a tanórán kívüli programokon részvételre biztatták a szakmát tanulókat.

Tóth Balázs

Az egri Bornemisszában is megnyitották a tanévet

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

A Heves Vármegyei Szakképzési Centrum nyolc intézményében több mint 4200 diáknak csengettek be pénteken reggel 8 órakor. Az egri Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban rövid ünnepséggel nyitották meg a 2023/24-es tanévet. Uzelman Tamás igazgató az iskola 141. tanévnyitóján elmondta, a nyár folyamán fölújították a főépület déli homlokzatát, s korszerűekre cserélték az ottani nyílászárókat. Három üzenetet fogalmazott meg a diákoknak, hagyják, hogy tanáraik fejlesszék a képességeiket, nemes verseny jellemezze őket és erősítsék a közösségeket.

Az igazgató kiemelte, a sikerhez föl kell emelkedni, bízik abban, hogy jó szakemberek válnak belőlük, hiszen a korábbi évfolyamokban is többen kiválóan szerepeltek szakmai versenyeken, kövessék az ő példájukat. Kérte a tanulókat, mindenhol méltóan képviseljék az intézményt, amely az elmúlt 140 évben több tízezer kiváló szakembert bocsátott ki. Az igazgató beszélt arról is, hogy a duális képzésben már több mint negyven helyen szerezhetnek gyakorlatot a diákok, arra biztatta őket, teljesítsenek úgy, hogy utána munkavállalókként maradhassanak. A tanuláson kívül az iskolában tanórán kívüli programokon is részt vehetnek majd a diákok, használják ki ezeket.

Pallagi Csaba törzsőrmester, a honvéd kadét programban résztvevőket külön köszöntötte, kiemelve, ez a második tanév, amikor ilyen képzés folyik az iskolában. A diákoknak ettől az évtől kezdve már nem 40, hanem akár 60 ezer forintos ösztöndíj is elérhető, érdemes tehát minél jobb tanulmányi eredményt elérniük. Szerinte a sikert meg kell alapozni munkával, kitartással és szorgalommal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában