Eldőlhet a sorsa

2023.09.06. 06:55

Lehet, hogy megveszi a Katona-téri parkolóházat az egri önkormányzat?

A Városgazdálkodási Bizottság szeptemberi ülésén kiderül, hogy mire jutnak a parkolóház értékével kapcsolatban.

Szabadi Martina Laura

Régóta folyik a vita a parkolóházzal kapcsolatban

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Újra összeül szerdán az egri Városgazdálkodási Bizottság a Katona téri parkolóház értékének ügyében, a kisajátítási eljárás lehetőségeit, illetve alternatív megállapodási lehetőségek vizsgálva és azért, hogy kiderítsék, Mirkóczki Ádám polgármester nyújtson tájékoztatást, hogy kit jelölt ki befektetőként a parkolóház megvételére. 

A Városgazdálkodási Bizottság az előterjesztés szerint az érintettek meghallgatását, a rendelkezésre álló dokumentumok, a különböző megoldási javaslatok, és különösen a PricewaterhouseCoopers által készített szakértői anyagok áttekintését követően javasolja a közgyűlésnek, hogy a Katona téri parkolóház helyzetének hosszútávú rendezése érdekében folytasson egyeztetéseket az ingatlan megvásárlásáról, a valós piaci viszonyoknak megfelelő vételáron, vizsgálva a rendelkezésre álló költségvetési fedezetet.

Mint ahogy arról már beszámoltunk a legutóbbi, július 27-i ülésen Szűcs Tamás az Evat vezérigazgatója elmondta, a parkolóház nem üzemeltethető gazdaságosan bérleti konstrukcióban, ugyanakkor a belvárosban szükség van parkolóhelyekre. Bódi Zsolt (Fidesz-KDNP) képviselő Spisák György aljegyzőtől kérdezte, hogy 2020-ban adott-e vételi szándéknyilatkozatot a tulajdonosnak, az Agria Parkolóház Kft.-nek az önkormányzat.

– Volt-e ilyen dokumentum? Egy vagy több dokumentum volt esetleg? Volt-e vevőkijelölés? Ha volt, akkor az miért szakadt meg? Ezekről kérnék rövid tájékoztatást. Mivel kértünk dokumentumokat, de sajnos a bizottsági ülésig nem kaptuk meg ezeket – kérdezte. Az aljegyző azt közölte, hogy nem tud válaszolni a kérdésekre.

Az ülésen az is kiderült, hogy egyszer már közbeszerzést is kiírtak a parkolóházra, de az valamiért egyszer csak eltűnt. A bizottság tagjai a szeptemberi ülésen várnak válaszokat az előző ülésen felmerült kérdésekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában