Kiadvány

2023.09.21. 20:17

Nyitrai Zsolt szemén keresztül mutatja meg a könyv az elmúlt két évtizedet

Ómolnár Miklós író, újságíró a 2002-2022-es időszakot öleli fel s mutatja be belpolitikai szempontból a Csakazértis című kötetben, amely már kapható a Libri könyváruházakban. A könyv Nyitrai Zsolt, Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója és országgyűlési képviselő szemszögéből mutatja meg az olvasónak az elmúlt 20 év legmeghatározóbb belpolitikai történéseit.

Korda Györgyöt is vendégül látta

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A kiadványt olyan személyek ajánlják, mint Orbán Viktor, Kövér László az Országgyűlés elnöke, Semjén Zsolt Miniszterelnök-helyettes, és Gulyás Gergely  miniszterelnökséget vezető miniszter.

Nyitrai Zsolt és Ómolnár Miklós korábban már a Duna Televízióban is mesélt a könyv születéséről, az országgyűlési képviselő szerint egy közéleti történet. Megszólal benne Deutsch Tamás fideszes Európai Parlamenti képviselő, Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke és pártigazgatója és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

– Azt gondolom, hogy erről az időszakról kevés ilyen visszaemlékezés vagy írás született, ezért is tartottuk fontosnak azt, hogy összeszedjük azokat az eddig el nem mondott sztorikat, publikáljunk olyan dokumentumokat és fotókat, amelyek még eddig nem kerültek nyilvánosságra. Fontosnak tartottam, hogy ne vesszenek el ezek a történetek, melyek leírják, hogy mi történt pontosan ebben az időszakban, hiszen ezeknél a történéseknél én általában ott voltam – fogalmazott Nyitrai Zsolt.

A 2006-os októberi eseményekről is szól fejezet, amely aprólékos bemutatásra törekszik. Egerről is szól egy rész, ebben a várról, a városi hagyományokról és kultúráról is értekezik a szerző. Bemutatja az Egri borvidék értékeit, az M25 megépülését, a helyi rendezvényeket és fesztiválokat, Egert mint egyetemvárost, az Eger Sikeréért Egyesületet, sőt még az Egri Csillag sétányról is mesél, de felidézi milyen világsztárok jártak a városban, továbbá bemutatja a helyi Fidesz-központban, azaz a Polgárok Házában zajló munkát, illetve Nyitrai Zsolt szerepét a vármegyeszékhely életében és hatását annak alakulására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában