Pályázat

2023.09.17. 20:06

Rajzversenyre hívja az egri vár a legkisebbeket

Óvodáskorú ás általános iskolás gyermekeknek hirdet rajzpályázatot a Dobó István Vármúzeum a Népmese napja alkalmából.

Szabadi Martina Laura

Rajzversenyt hirdetett az egri vár

Forrás: Heol.hu

A Dobó István Vármúzeum 16. alkalommal rendezi meg a Népmese napja alkalmából meghirdetett rajzpályázatát. Benedek Elek, a „Nagy mesemondó” születésnapja állít emléket a magyar népmesék ápolásának, átörökítésének és túlélésének – hívta föl a figyelmet a Dobó István Vármúzeum.

 Az idei évben „Szívetrejtő szívem száz sziromra tépem” Lesznai Anna művészetének bemutatása című időszaki kiállításhoz kapcsolódva az írónő egy meserészletét választottuk ki a gyermekrajzok elkészítéséhez. Miért piros az alma? című meséjét. Az alkotói munka során kérjük, hogy jelenítsék meg az általuk legérdekesebbnek tartott jelenetet egy szabadon választott technikával. Beküldési határidő: 2023. szeptember 29. 
Ünnepélyes eredményhirdetés az Egri Vár Napján, október 17-én lesz. A díjazott alkotásokat a Ziffer Sándor Galériában tekinthetik meg, majd a múzeum honlapján mutatjuk be azokat – közölték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában