Hatvan éve zene

2023.09.22. 13:20

Személyes emlékeket is idéz a 60 éves Egri Szimfonikus zenekar kiállítása + fotók

60 év komolyan? Ezzel a címmel nyitott kiállítást a zenekar a hatvanadik születésnapja alkalmából, csütörtökön, a Bartakovics Béla Közösségi Házban.

Hornyák Réka

Szabó Sipos Máté karmester, az Egri Szimfonikus Zenekar vezetője - "60 év komolyan?" címmel nyílt meg a Egri Szimfonikus Zenekar kiállítása a Bartakovics Béla Közösségi Házban

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Hatvan éves az Egri Szimfonikus Zenekar. Ennek megünneplésére szeptember 21-én, csütörtökön öt órakor kiállítást nyitottak a Bartakovics Béla Közösségi Házban. A zenekar történelmét idézik fel a régmúlt képeivel, plakátjaival és emléktárgyaival. 

A kiállítást Szabó Sipos Máté, a zenekar művészeti vezetője és vezetőkarmestere nyitotta meg köszöntő beszédével. Felidézte, 1963-ban alakult a zenekar, mely Eger és Heves vármegye egyetlen szimfonikus nagyegyüttese. Az 1962-ben felmerült ötlet alapján Rezesi László és Farkas István karnagyok indították el az együttest. Az elmúlt hat évtized alatt több nagyszerű karmester és művész is megfordult az egyesületben, emelte ki. 

Az szimfonikus zenekar célja, hogy a zenekultúrát ápolja és népszerűsítse egy családias közösségként. A kiállításra a tagok közösen gyűjtötték az anyagokat, így a látogatók személyes emlékeket láthatnak az együttesről. 

– A képek nem csak eseményeket elevenítenek föl, hanem megemlékeznek az egyesületben megfordult emberekről is. A célunk az volt, hogy a kiállítást megtekintők számára minél színesebb és tartalmasabb anyagokat tudjunk mutatni magunkról. Az elmúlt 60 évben igyekeztünk a minőségünkkel megtartani a közönséget, ezért a közönség is megtartott minket – nyilatkozta Szabó Sipos Máté, aki 1996 óta a zenekar vezetőkarmestere. 

A jubileumi évben még egy ünnepi koncerttel is készül a Egri Szimfonikus Zenekar, mely szeptember 25-én, a Gárdonyi Géza Színházban tartja jubileumi hangversenyét. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában