Állatok

2023.10.04. 21:40

Négylábú kedvencekről posztoltak a politikusok a világnapon

Október 4-e az állatok világnapja. Ennek ünneplésére sok olyan programot szerveznek, amely az állatokkal való harmonikus kapcsolatra helyezi a hangsúlyt.

Heol.hu

Politikusaink is felhívták a figyelmet az állatok védelmére

Forrás: Horváth László/Facebook

Nemcsak óvodák és iskolák szerveznek azonban programokat, előadásokat, vármegyénk politikusai és szervezetei sem feledkeznek meg arról, hogy az állatok védelmének fontosságára felhívják a figyelmet.

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója közösségi oldalán emelte ki, hogy Magyarország Kormánya egyre nagyobb hangsúlyt fektet az állatvédelemre.

Dr. Pajtók Gábor, Eger és körzete országgyűlési képviselője az állatok védőszentjének, Assissi Szent Ferencnek a tanítására utalt Facebook-oldalán, amikor azt írta, hogy minden élőlényt szeretnünk kell, amelyek körülöttünk élnek.

Szabó Zsolt, Hatvan és körzete országgyűlési képviselője egy képet töltött fel közösségi oldalára, amelyen két kutyával játszik. A kép mellé annyit fűzött hozzá, hogy vigyázzunk rájuk.

Horváth László gyöngyösi országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet közösségi oldalán, hogy a haszonállatok tisztelete terén is sok tennivalónk van még, hiszen az ember az, aki életüket pokollá teheti, de szintén az ember az, aki reményt adhat minden kiszolgáltatott élőlénynek. 

-  Sokat tehetünk, de a kevés is számít! Az állatkínzás jelentésével, örökbefogadással, menhelyek és állatvédő civilek támogatásával is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy barátaink, társaink, segítőink számára egy jobb világot teremtsünk - fogalmaz.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campusa néhány érdekes információt osztott meg közösségi oldalán az állatokkal kapcsolatban. Ilyen például, hogy a kutyák is álmodnak, és hogy a macskák a bajszuk segítségével állapítják meg, hogy átférnek-e egy résen. 

A rendőrök sem feledkeztek meg az állatok világnapjáról. Ez nem csoda, hiszen négylábú kollégáik rengetegszer segítik a zsarukat munkájuk során.

- Az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára - fogalmaznak prevenciós oldalukon.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában