Boldogságóra program

2023.11.20. 16:08

Boldog Iskola címet nyert az Egri Dobó István Gimnázium

A Boldogságóra Program már 10 éve teszi boldogabbá a gyerekeket az iskolákban és az óvodákban, hiszen a tanárok és a gyermekek lelki jóllétével is foglalkozik.

Hornyák Réka

Újabb elismerésben részesült az Egri Dobó István Gimnázium

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Iskolánk elnyerte a Boldog Iskola címet a 2023-2024-es tanévre – tette közzé Facebook oldalán az Egri Dobó István Gimnázium. 

A Jobb Veled a Világ Alapítvány által indított Boldogságóra program kiemelt küldetése, hogy pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az óvodás és iskolás korosztály számára. Daragó-Molnár Brigitta, a gimnázium tanára rendszeres havi foglalkozásokon dolgozik a 8.a osztállyal, a program módszereit alkalmazva. 

A boldogságórák célja nem az, hogy problémamentes életmodellt állítson a fiatalok elé. A cél az, hogy vezérfonalat adjon az iskolásoknak és ezáltal a gyerekeknek ahhoz, hogy könnyebben nézzenek szembe a kihívásokkal, képesek legyenek megbirkózni a problémákkal, valamint hogy lehetőséget adjon a testi-lelki egészség megtartásához szükséges tényezők tanulmányozására és tudatosítására. A foglalkozásokat szerepjátékok és projektmunkák színesítik. 

A Boldogságóra Program már 10 éve teszi boldogabbá a gyerekeket az iskolákban és az óvodákban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában