Jótékonyság

2023.11.20. 18:30

Rászorulóknak szervez adventi adománygyűjtést Pajtók Gábor

Dr. Pajtók Gábor Eger és térsége országgyűlési képviselőjének kezdeményezésére gyűjtést szervez az egri Fidesz. A rászorulókhoz az Egri Főegyházmegyei Karitász juttatja el az adományokat.

Szabadi Martina Laura

„Tegyük együtt szebbé a rászoruló családok karácsonyát!” – kéri dr. Pajtók Gábor Eger és térsége országgyűlési képviselője közleményében.

„A szolidaritás, mint keresztény érték, a közösségi felelősségvállalás kifejeződése. A közelgő advent ideje különösen alkalmas időszak a jó szándék és a segítőkészség megnyilvánulására is. Az ünnepvárás hangulata lehetőséget teremt mindannyiunk számára, hogy tevékenyen kifejezzük együttérzésünket, adományainkkal hozzájáruljunk ahhoz, hogy a nélkülözőknek szebbé tegyük a karácsonyát. Minél erősebb bennünk és másokban az összetartozás érzése, annál inkább megvalósíthatjuk a jelenben Árpádházi Szent Erzsébet életpéldáját, aki az elesetteket támogatta.” –  fogalmaz a képviselő.

A közleményből kiderül, ezen szándék jegyében dr. Pajtók Gábor Eger és térsége országgyűlési képviselőjének kezdeményezésére gyűjtést szervez az egri FIDESZ. Az adományokat november 23. és december 18. között várják az Egri Polgárok Házába, azaz a II. Rákóczi Ferenc utca 45. címre, hétfőtől péntekig 9 és 16 óra között. 

Kérik a segítő szándékú adományozókat, hogy tartós élelmiszerrel (például liszt, cukor, száraztészta, konzerv, étolaj, édesség, szaloncukor, keksz) járuljanak hozzá a jótékonysági akcióhoz. Az összegyűlt adományokat az Egri Főegyházmegyei Karitász közreműködésével juttatják el a választókerületben élő rászorultakhoz.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában