Elismerés

2023.11.20. 17:10

A jogalkotás folyamatában is segítséget nyújt a gyöngyösi városrendészeti igazgató

Ferenczy Dániel szerint a gyöngyösi városrendészet, a rendőrség és a polgárőrök közös eredményei hoztak elismerést.

Szabó István

Heves vármegyéből csak Ferenczy Dánielt választotta az NKE Polgárőr Egyesülete tiszteletbeli taggá

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Ferenczy Dánielt, a gyöngyösi városrendészet igazgatóját a napokban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Polgárőr Egyesület tiszteletbeli tagjává választották. Portálunkon már beszámoltunk arról, hogy a budapesti Ludovika Főépület Szent László Kápolnában rendezett eseményen a gyöngyösi rendészeti vezető olyan szakmailag kiemelkedő társaság tagja lett, akik között megtalálható dr. Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány, dr. Deli Gergely NKE rektor, prof. dr. Christián László r. dandártábornok, oktatási rektorhelyettes, vagy épp prof. Janza Frigyes vezérőrnagy, a Belügyminisztérium oktatási főszemlélője. 

Ferenczy Dániel idén nyáron szerzett diplomát az NKE biztonsági szervező mesterszakán. Portálunk érdeklődésére elmondta, hogy ez nincs összefüggésben a tiszteletbeli tagsággal.

 – A napokban először tartott nagy ünnepséget az egyetem polgárőrsége. Az ország bő egytucatnyi szakemberét választották ez egyetemi polgárőrség tiszteletbeli tagjává a katasztrófa-, illetve a rendvédelem, valamint a polgárőrség területéről. Az önkormányzati szférából egyedüli rendészeti vezetőként lettem az illusztris társaság tagja, mindenki más egyéb területen tevékenykedik. Külön megtiszteltetés, hogy Heves vármegyéből csak engem választottak tiszteletbeli taggá. A cím pusztán jóleső elismerés, plusz tevékenységgel nem jár – részletezte Ferenczy Dániel.

Arról is beszámoltunk már portálunkon, hogy a gyöngyösi rendészeti igazgatót a közelmúltban a Magyar Rendészettudományi Társaság Településbiztonsági tagozatának tagjává is megválasztották. 

– Több tagozata van ennek a társaságnak, például határvédelmi-, vámügyi-, bűnügyi tagozat, és így tovább. A településbiztonsági tagozat tagjának lenni olyan komplex feladatokból álló társadalmi megbízatást jelent, ami országos kitekintésben segíti ezt a szakmát a fejlődésben. Abban a szűk körben dolgozom e minőségben, ahol a magunk szakterületén a jogalkotási folyamatokban segítséget nyújtunk, illetve segítjük az önkormányzatokat a településeik biztonságát érintő kérdésekben. Az ország olyan kiemelt szakembereivel dolgozhatok együtt, mint például a Csongrád-Csanád vármegyei rendőrfőkapitány, a Komárom-Esztergom vármegyei főjegyző, és mások. E tagozat munkájában részt venni nyilván a gyöngyösi városrendészet eredményes tevékenységének elismerését is jelenti. Valójában maga az NKE Polgárőr Egyesületének tiszteletbeli tagsága is ennek köszönhető. Már országos szinten látják, hogy Gyöngyösön mekkora hangsúly kerül az együttműködésre a városrendészet, a rendőrség és a helyi polgárőrszervezetek között. Nem sok helyen mondható még el, hogy érdemben koordinált hasonló, közös helyi munka folyik, és folyamatos információáramlás segíti az egyes szervek, szervezetek együttes tevékenységét. Van példa másutt is arra, hogy a gyöngyösihez hasonló együttműködés elindul, tart is valameddig, de egy idő után már nem keresik egymást a felek. Nálunk folyamatos és fejlődő a kommunikáció a városrendészet, a rendőrség és a polgárőrségek között – fogalmazott Ferenczy Dániel. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában