Dicséret

2024.06.27. 16:58

A gyöngyösi kórház több munkatársát is elismerték Semmelweis napon

Dr. Assani Omar, a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház megbízott főigazgatója egyben orvosigazgatója Semmelweis nap alkalmából szakmai munkája elismeréseként adjunktussá nevezte ki több kollégáját.

Molnár Helga

Kiváló munkájuk elismeréseként Semmelweis nap alkalmából a belügyminisztérium központi ünnepségén elismerő oklevél miniszteri elismerést vehetett át Palánkiné Hevesi Ilona ápoló, a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház munkatársa és az intézmény gyógytornász munkacsoportja: Csépányné Fialla Melinda, Kocsis Barbara, Nagyné Ferencz Dominika, Szőkéné Nagy Éva, Törökné Firster Erika.

A miniszteri elismerést érdemlő gyógytorna munkacsoport: balról: Csépányné Fialla Melinda, Nagyné Ferencz Dominika, Kocsis Barbara,  Szőkéné Nagy Éva, mellettük: dr. Assani Omar mb. főigazgató és dr. Watti Jezdancher, orvosigazgató helyettes
A miniszteri elismerést érdemlő gyógytorna munkacsoport: balról: Csépányné Fialla Melinda, Nagyné Ferencz Dominika, Kocsis Barbara,  Szőkéné Nagy Éva, mellettük: dr. Assani Omar mb. főigazgató és dr. Watti Jezdancher, orvosigazgató helyettes
Forrás: Barok András/Beküldött fotó

Palánkiné Hevesi Ilona 1989-ben végzett a hatvani szakgimnáziumban általános ápolóként és ekkor választotta hivatása helyszínéül a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház belgyógyászati osztályát. Az elmúlt 35 év alatt folyamatosan képezte magát, felnőtt szakápoló és ápolói végzettséget szerzett. Jelenleg a gasztroenterológiai egység csapatában teljesít kiválóan. Megbízható, lelkiismeretes munkáját vezetői nagyra becsülik, munkatársai számára mindenkor példa. 
– Sokszor halljuk, az egészségügyben, hogy a csapatmunka nélkülözhetetlen. Azok a páciensek, akik műtétek után újra tanulnak járni, mozogni, ellátni magukat óriási segítséget kapnak a gyógytornászoktól. De aki krónikus fájdalommal kénytelen élni, és a gyógytornász enyhíteni tud a fájdalmán, az is a legnagyobb bizalommal fordul a munkacsapat tagjaihoz. Munkájuk során egyénre szabottan foglalkoznak mindenkivel, egyénre szabottan határozzák meg a kezelések időpontját, azok szakmai milyenségét. A gyógytorna munkacsapat egymást segítő, szakmailag és emberileg is kiváló munkacsoport, akik példaértékű munkát végeznek nap, mint nap. Azt tartják, hogy gyógyult betegeik pozitív visszajelzése, ami erőt ad nekik, ami motiválják őket – hangzott el.

Dr. Assani Omar, a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház megbízott főigazgatója egyben orvosigazgatója Semmelweis nap alkalmából szakmai munkája elismeréseként adjunktussá nevezte ki: Andóné dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus szakorvost, dr. Balogh Ágnes Radiológus szakorvost, dr. Szilágyi Vivien Judit szülész-nőgyógyász szakorvost, és dr. Róka Zoltán szülész-nőgyógyász szakorvost. Meleg szeretettel köszöntötték dr. Budai Mária főorvosnőt, aki 52 évvel ezelőtt kezdte gyógyító munkáját a gyöngyösi kórházban és a mai napig szakrendel. Az Év ifjú orvosa címet dr. Grízner Enikő, a belgyógyászat orvosa, az Év ifjú ápolója címet Botos Ervin, a krónikus belgyógyászat munkatársa érdemelte ki. Ötven dolgozó főigazgatói dicséretben részesült. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és Területi Szervezete Semmelweis nap alkalmából kimagasló munkájáért elismerésben részesítette Dányiné Sipos Szilviát, a sebészeti szakrendelés vezető asszisztensét. Az elismerést Rácz Klára, a megyei kamara fekvőbeteg ellátási alelnöke, és Koczka Zsuzsanna, a MESZK helyi vezetője adták át. Az ünnepség keretében elismerték a munka mellett képesítést szerzett kollégákat, köztük dr. Rózsa Júliát, aki sebészetből szakvizsgázott. Két olyan munkatársuktól köszöntek el – Bazsó Judit, főnővér és Pataki Attiláné, fizikoterápiás asszisztens – akik 40 és 48 év után döntöttek úgy, hogy befejezik kórházi munkájukat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában