Világnap

2024.06.17. 19:06

A kukásokat ünnepeljük a világnapon

A kukásoknak köszönhetjük, hogy környezetünkből rendszeresen elszállítják a szemetet. Hétfőn őket ünnepeljük, s mondunk köszönetet munkájukért.

Barta Katalin

Kevesen tudják, de hétdfőn van a Kukások Világnapja! A hulladékszállítás összetett, felelősségteljes feladat. A PEVIK Közüzemi és Szolgáltató Nonprofit Kft., amelynek munkatársai vármegyénk számos településén teljesítenek szolgálatot, külön is köszöntötte közösségi oldalán ezeket a nélkülözhetetlen embereket. 

PEZ_8310
Ma a kukásokat ünnepeljük, akik nélkül elborítana bennünket a szemét
Ma a kukásokat ünnepeljük, akik nélkül elborítana bennünket a szemét
Forrás: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

- Az elmúlt évtizedek rohanó ütemű fejlődése, az életvitelünkben bekövetkezett változások hatására egyre nagyobb prioritást élvez a környezetünk védelme, esztétikuma és a keletkezett hulladékok korrekt ártalmatlanítása. Mára ez a tevékenység nem csupán hulladékszállítás és ártalmatlanítás, hanem egyfajta környezetgazdálkodás, közegészségügyi szükséglet. A kukarakodás nehéz fizikai munka, amit a leghidegebb  télben és a legforróbb  nyárban, sőt folyamatos esőzés esetén is elvégeznek - írták.
A PEVIK rakodói egy munkanapon 4-500 alkalommal  ugranak le és fel az „állásaikról” a kukákhoz. Az autók minden nap megfordulnak a lerakón és egy járművel átlagosan napi tíz tonna szemetet is beszállíthatnak a kezelő létesítménybe.

A hulladékszállítás kulturált, gyors, megbízható elvégzése ma már elvárható és elengedhetetlen. A megbízható munkavégzéshez megfelelő járműpark és szakmailag képzett, gyakorlott alkalmazotti háttér szükséges. Fejet hajthatunk előttük, és jár nekik a mindennapi tisztelet, világnap ide, vagy oda! És nem csak a rajongó gyerekektől - fogalmaztak.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában