Tizennégy katonás kézjegy

2024.06.23. 15:20

A wigneresek vállalása követendő példa lehet

Július elsejétől újabb területvédelmi tartalékosok kezdik meg a katonai kiképzést Egerben. A „Szeretem, megvédem!” toborzó felhívásra ugyanis tizennégyen jelentkeztek a Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium közösségéből.

Szilvás István

Felsorakoztak az aláírási ceremóniára a tartalékos szolgálatot vállaló kadétok

Forrás: Szilvás István / Heves Megyei Hírlap

Fotó:

A hétvégi eseményen Szűcs Antal őrnagy, a 10. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetője köszöntötte a csatlakozást szentesítő dokumentum aláírására felsorakozott csapat tagjait. Mint elmondta, kiképzésük úgynevezett modul rendszerben történik, vagyis szakterületekre – például tereptan, egészségügyi ismeretek, lövészet, harcászat – bontva sajátítják majd el a speciális katonai tudnivalókat.

Két kadét lány, Surányi Michaela és Czinege Szintia is jelentkezett a tartalékos állományba
Forrás:  Szilvás István / Heves Megyei Hírlap

Ehhez a komoly hozzáállást igénylő felkészüléshez kívánt eredményes munkát a résztvevőknek Bátor Ferenc alezredes, a 60. Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka.

Bátor Ferenc alezredes eredményes felkészülés és szolgálatot kívánt a jelentkezőknek
Forrás: Szilvás István / Heves Megyei Hírlap

– Vármegyénkben öt kadétiskola van, de egyedül a Wignerben van jelenleg olyan kifutó osztály, amelynek jó része vállalta a tartalékos szolgálatot. Bízom benne, hogy jövőre a többi helyen is hasonló számban csatlakoznak a kadétok, s példájukat követve a 18-30 év közötti fiatalok is jelentkeznek majd a seregbe – nyilatkozta az elöljáró főtiszt.

Bátor Ferenc alezredes Cinege Szintiának gratulált a szerződés aláírása után
Forrás:  Szilvás István / Heves Megyei Hírlap

A továbbiakban a honvéd kadét program kilenc tereptarka egyenruhás növendéke, majd az iskola három más tagozatos diákja, valamint az intézmény két tanára – Tóth György igazgatóhelyettes és a gépészetet oktató Visontai Zsolt - a területvédelmi zászlóalj parancsnokának jelenlétében írta alá az öt évre szóló szolgálati szerződést.

Bátor Ferenc alezredes és Tóth György kézfogással erősítette meg az aláírt szerződést
Forrás:  Szilvás István / Heves Megyei Hírlap

Mint a katonai pályát választó 12. osztályos kadét, Surányi Michaela elmondta: altiszti iskolába készül, s ehhez tartalékosként olyan tapasztalatokat szerezhet, melyek előnyt jelentenek majd a továbbtanulásban.

A nagy pillanat. A 12. évfolyamos kadét, Surányi Michaela belépett a területvédelmi tartalékosok soraiba
A nagy pillanat. A 12. évfolyamos kadét, Surányi Michaela belépett a területvédelmi tartalékosok soraiba 
Forrás:  Szilvás István / Heves Megyei Hírlap

– Az iskola minden képviselőjére büszke, aki a tanulásban, sportban vagy egyéb más területen megállja a helyét, s szép eredményeket ér el. Büszkék vagyunk, s leszünk rátok is, akik tartalékosként szolgáljátok majd a hazát – bocsátotta útnak a Wignert képviselő csapat tagjait Busák István, az oktatási intézmény igazgatója.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában