Állatkínzás

2024.06.17. 18:04

Diaz étlen-szomjan élt Erdőtelken

Borzasztó körülmények között tartottak egy huskyt Erdőtelken. Az állat, aki később a Diaz nevet kapta, étlen-szomjan, kikötve tengette életét egy udvaron.

Heol.hu

Az állat segítségére többen siettek, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány harcolt érte, a jegyző pedig segítette őket. Végül az Összefogás a Szánhúzókért Alapítvány fogadta be, etette, vizsgáltatta, oltatta be a kutyát, és adott neki új nevet. Diaz nemsokára az új gazdiját várhatja.

Borzalmas körülmények közül mentették ki Diazt, a huskyt
Borzalmas körülmények közül mentették ki Diazt, a huskyt
Forrás: Összefogás A Szánhúzókért Alapítvány/Facebook

- Sokakat megérintett az erdőtelki husky sorsa, aki egy romos, szemetes udvaron kikötve, étlen-szomjan tengette életét. A tulajdonosok hét elején még nem akartak lemondani róla, tegnap végül odaadták a szerencsétlen kutyát. Köszönet a mentésben résztvevőknek! A husky alapítványunk védence lesz és a mai nap folyamán érkezik. Mindezt június 7-én írta közösségi oldalán az Összefogás A Szánhúzókért Alapítvány. 

Ugyanezen a napon az alapítványhoz meg is érkezett a kutya, akit a Szurkolók az Állatokért Alapítvány vett védelmébe. A Szánhúzókért Alapítvány a következőképpen fogalmaz, amikor a kutya megérkezett hozzájuk:

- Rettentően boldog, hogy lekerült a láncról, sőt, még enni-inni is kap. Nagyon örül mindenkinek és hálásan fogadja a simogatást. Alapos orvosi kivizsgáláson esik át éppen, nyugodtan tűri a macerálást, sőt, csóválja a farkát! A doktor úr szerint fiatal, 2-3 év körüli kutya. Nézzétek csak, milyen csinos pofija van! Hamarosan tájékoztatunk benneteket az eredményről! - ígérik.

Diaz gazdit vár

Az ígért tájékoztatás meg is jött: a következő posztban, 12-én, már azt olvashatjuk, hogy az ebnek a Diaz nevet adták. Megfigyeléseik szerint Diaz nagyon sok rossz tapasztalatot szerzett az emberektől, fél, és szökős, de vágyik a szeretetre és törődésre.

- Ha valaki beszél hozzá, játszik vele, esetleg csak ott van a közelében, teljesen megnyugszik és boldog! Ahogy láthatjátok, nagyon szép kutya. Most átesik az ivartalanításon, és hamarosan gazdikereső lesz! - írják.

A Szurkolók az Állatokért alapítvány posztjában arról számol be, hogy nem volt egyszerű szegény állatot elhozni, a jegyző segítsége kellett hozzá. Örülnek, hogy végre jó kezekbe került Diaz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában