Zéró tolerancia

2024.06.16. 10:00

Egy héten át kiemelten szűri az ittas sofőröket a rendőrség

Június 17. és 23. között zajlik az országos akció a ROADPOL éves ellenőrzési terve alapján. A drog hatása alatti járművezetók is a célkeresztben lesznek.

Szabó István

 Június 17. és 23. között a Magyar Rendőrség országos akciót tart az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján, adta hírül az ORFK Kommunikációs Szolgálata a police.hu weboldalon. Az egyenruhások ebben az időszakban célzottan az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülő személyeket szűrik ki.

HMM_0030
Ittas vezetőket ellenőriz a rendőrség
Ittas vezetőket ellenőriz a rendőrség (Illusztráció)
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A rendőrség rendszeresen kéri a honlapján a járművezetőket, hogy ittasan ne induljanak el, ne vezessenek, mert ezzel mind maguk, mind mások életét és testi épségét veszélyeztetik! Az alkoholos befolyásoltság növeli a baleseti kockázatot, hiszen az ittas ember másként érzékeli a körülötte lévő és történő dolgokat. Akár még vétlenül is szenvedhet olyan balesetet, amit józanul, ha időben látja, hogy más szabálytalankodik, és megfelelően reagál, el tudott volna kerülni. 

– Ha vezet, ne igyon alkoholt, és ne üljön be olyan járművezető mellé, aki alkoholt fogyasztott! Ne adja kölcsön a járművét olyan személynek, aki nem józan! Ha ön a vendéglátó, a sofőrt soha ne kínálja alkohollal! – hívja fel a figyelmet rendszeresen a rendőrség a honlapján.

Mint ismeretes, Magyarországon a zéró tolerancia, vagyis a vezetés előtti alkoholfogyasztás teljes tilalma van érvényben. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában