Elindult a verseny

2024.06.28. 09:30

Az Év BISEL Fotósa pályázaton idén is értékes nyeremények várnak

Idén akár 150, 100 vagy 75 ezer forintot is lehet nyerni. Az elmúlt négy évben meghirdetett Év BISEL Fotósa fotópályázatokra 243 pályázótól több mint félezer fotó érkezett.

Hornyák Réka

Idén is meghirdeti az Év BISEL Fotósa fotópályázatot az Energiaügyi Minisztérium Környezetügyért és Körforgásos Gazdaságért Felelős Államtitkársága. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tette közzé Facebookon, hogy idén is a kiemelt szemléletformáló és környezeti nevelési program részeként indítják el a fotópályázat. 

Wildlife,Photographer,With,Camera,Photographing,Nature,On,Lake,At,Sunset
Az Év BISEL Fotósa pályázaton a vízi élővilágról készített képeket várják.
Az Év BISEL Fotósa pályázaton a vízi élővilágról készített képeket várják (Illusztráció)
Forrás: Shutterstock

Az Év BISEL Fotósa fotópályázat idei témája

Az idén ötödik alkalommal elindított pályázat célja a magyarországi vízfolyások változatos makrogerinctelenjei és madárfajai élővilágának bemutatása víz alatti és víz feletti egyedi fotókon keresztül. A pályázók személyes, természetközeli élményben részesülve közvetlen közelségbe kerülhetnek ezen ökoszisztémákkal és a legkülönlegesebb pillanatokat lencsevégre kapva megoszthatják azt a nagyközönséggel is. A képek által sok olyan faj válik ismertebbé, amelyek talán egész életünkben rejtve maradnának előttünk víz alatti életvitelükből adódóan. 

Mint írják, a korábbi évekhez hasonlóan idén is lehetőség nyílik külön a diákoknak és a felnőtteknek pályázni. A diákok két csoportban, 7-9. és 10-12. évfolyam között indulhatnak, a felnőttek csoportjába pedig minden 18. életévét betöltött jelentkezhet. 

A pályaműveket szeptember 30-ig lehet benyújtani

A minisztériumi elismerő oklevél mellett az első helyezett 150 ezer, a második helyezett 100 ezer, a harmadik helyezett 75 ezer, a különdíjas pedig 50 ezer forint pénzjutalomban részesül. 

A BISEL Programban eddig több ezer diák, száznál is több pedagógus és környezeti nevelő több száz BISEL vízvizsgálatot végzett el a magyarországi kisvízfolyásokban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában