Heol.hu Videó

2024.06.15. 16:03

Fabrikáltak, pénzt vertek, pléden heverésztek a gyöngyösi családok a parkban +videó

Könyvtári Piknikre várta a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár a kicsiket és a nagyokat. A Posta parkban tartott esemény célja a könyvek megszerettetése és a közös időtöltés volt.

Szabó István

A gyöngyösi kisgyermekek és szüleik remekül érezték magukat a könyvtári kitelepülésen

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Könyvtári Piknikre várta az olvasókat, valamint a kisgyermekes családokat a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár a Posta parkba. Szekeresné Sennyey Mária könyvtárigazgató arról beszélt portálunknak, hogy a biblotéka kitelepülése egyrészt az Ünnepi Könyvhét alkalmából történt, másrészt a város közeli Fő terén zajló Gyöngyösi CivilExpo eseményeivel egymást erősítve minél több városlakót szerettek volna rábírni arra, hogy tartalmasan együtt töltsék a szombatot.

A gyöngyösi kisgyermekek és szüleik remekül érezték magukat a könyvtári kitelepülésen
A gyöngyösi kisgyermekek és szüleik remekül érezték magukat a könyvtári kitelepülésen
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– A célunk az volt, hogy e jeles alkalom révén is mindenkihez közelebb kerüljenek a könyvek, ezért is mentünk ki a könyvtárból a szabadba. A jelmondatunk az volt: Hozd magaddal kedvenc könyvedet és egy plédet! – így teremtve egész napos piknikhangulatot. A gyerekek számára játékokkal, fabrikával, arcfestéssel, pénzveréssel készültünk. Egy közös festményt is készült, amely megalkotásában a felnőttek is részt vehettek. Ezzel is igyekeztünk minden korosztályt megcélozni a nap programjaival – részletezte Szekeresné Sennyey Mária.

A nap során megannyi kisgyermek lehetett részese a könyvek és a játékok világa nyújtotta tartalmas időtöltésnek. A könyvtár jelenlegi dolgozói mellett a már nyugalmazott kollégáik is beszálltak a programokba. A piknik különlegessége volt, hogy déli harangszóra élő könyvláncot alkottak a résztvevők, közösen a Fő téri rendezvény látogatóival. A nap dálutáni zárása a megzenésített verseket előadó Kávészünet zenekar koncertje.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában