Gyász

2024.06.16. 17:00

Ismét egyik tagját gyászolja Gyöngyös Város Barátainak Köre

Csépéné Bércesi Ágota a népművészet, a képzőművészet és az irodalom rajongója volt. A baráti kör tagja 70 éves korában távozott.

Szabó István

70 éves korában elhunyt Csépéné Bércesi Ágota, a Gyöngyös Város Barátainak Köre tagja, a gyöngyösi Pincegaléria tulajdonosa, az Aranyecset Alapítvány elnöke, szerető gyermeke édesanyjának, szerető feleség, anya és nagymama, tájékoztatta portálunkat dr. Bekecs Andrea, a baráti kör elnöke. 

Az elnök közlése szerint Csépéné Bércesi Ágota 1955. február 19-én született Gyöngyösön. 1979-ig mátrafüredi lakos volt, itt végezte általános iskolai tanulmányait. 1973-ban érettségizett Gyöngyösön a Berze Nagy János Gimnáziumban. 1979-ben Budapesten a Kvassay Jenő Út- és Hídépítő Ipari Szakközépiskolában szakközépiskolai érettségi vizsgát tett, majd 1980-ban útépítő technikusi képesítést szerzett. 1991-ben a 214. sz. József Attila Ipari Szakmunkásképző Intézet és Szakközépiskolában nőiruhakészítő szakmunkásvizsgát tett. 1973 szeptemberétől Gyöngyösön a Mátraaljai Szénbányák Tervező Irodájában műszaki rajzolóként, majd az ECOPLAN Kft-ben nyomdai előkészítő, montírozóként volt alkalmazásban. 1985-től él Gyöngyösön családjával. 1995-től a Csenter Erdészeti Kft adminisztratív munkáit látja el. 2005. december 1-én, Gyöngyösön, a Török Ignác utca 7. szám alatt megnyitotta a a Pincegalériát, ahol bemutatkozási lehetőséget biztosított alkotó- és előadóművészek számára kiállítások és kulturális rendezvények formájában. 2006. szeptember 28-án bejegyzésre kerül az Aranyecset Művészetek Támogatásáért Alapítvány, mely kuratóriumának elnöke. Ezt követően már e közhasznú, nonprofit alapítvány vezetőjeként folytatta kiállítások és előadások szervezését.

– Csépéné Bércesi Ágota a népművészet, a képzőművészet és az irodalom rajongója volt. Kifinomult ízléssel és gondossággal nyújtotta segítő kezét a fiatal tehetségeknek. A csapatmunka híve volt. A baráti körünk által rendezett kiállítások az ő keze munkáját is dicsérik.  A mára már rendezvénysorozattá váló XIX. Századi Piac aktív résztvevője volt az alapok lerakásánál. A 2023-ban átadott a Sporttörténeti Kiállítás anyagának rendszerezésében is segítkezett – emlékezett az elhunytra dr. Bekecs Andrea.

Az elnök hozzátette, hogy Csépéné Bércesi Ágotát barátai június 20-án 14 órakor kísérik utolsó útjára a a mátrafüredi temetőben.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában