Hét évtizede játszanak

2024.06.15. 13:00

Jubileumi évadot tart az idén 70 éves Gyöngyösi Játékszín

A Gyöngyösi Játékszín az ország legrégebben alakult folyamatosan működő amatőr színtársulata. Az ünnepi évadot november 16-án gálaműsorral zárják.

Szabó István

Idén ünnepli fennállásának 70. évfordulóját Gyöngyösi Játékszín, az országban legrégebben alakult, egyedülálló módon folyamatosan működő amatőr színtársulata, tájékoztatta portálunkat a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetéssel elismert Gyurosovits-Petheő Csilla, a színtársulat vezetője. Közlése szerint a több állami kitüntetéssel, és többek között Gyöngyös városának Pro Civitate díjával is elismert Gyöngyösi Játékszín idén is több előadással szórakoztatja a helyi és környékbeli érdeklődőket. Az ünnepi évad részeként Gyöngyösön először június 30-án lépnek színpadra, a Mátra Művelődési Központban. 

70 éves a Gyöngyösi Játékszín
70 éves a Gyöngyösi Játékszín
Forrás: Gyöngyösi Játékszín Hivatalos Oldal/Facebook

– Azon a napon Fejes Endre-Presser Gábor: Jó estét nyár, jó estét szerelem című zenés drámáját harmadízben láthatják az érdeklődők a városban, melynek főszereplője a musical világának egyik kiemelkedő alakja, a kétszeres Honthy-díjas, Gundel-díjas színművész, Sándor Péter. A fiatal színművész a 70. évadban több produkcióhoz is csatlakozott. A július 26-án a Mátra Múzeum kertjében sorra kerülő James Bond esten, valamint szeptember 22-én, a múzeum aulájában megrendezendő Dés László esten is feltűnik majd. Ezeken felül szeptember 21-én, a Mátra Művelődési Központban utoljára láthatja a gyöngyösi közönség a 2017-ben bemutatott, Soóky Margit regénye és Kolozsvári Andor filmforgatókönyve alapján színpadra állított Katyi című zenés vígjátékot, melyet jómagam alkalmaztam színpadra, s amelyhez Pető Martinnal együtt írtunk zenei betéteket. Az ünnepi évadot november 16-án egy gálaműsorral zárjuk majd, melyben az elmúlt évek műsoraiból, darabjaiból láthatnak részleteket a velünk ünneplők – részletezte Gyurosovits-Petheő Csilla. 

A Gyöngyösi Játékszín vezetője elmondta, hogy a Jó estét nyár, jó estét szerelem idén már sikeresen szerepelt Abonyban és Ózdon, de látható lesz még Hatvanban, Csömörön és Soroksáron is. A Katyi előadása tavaly két szakmai díjat hozott el az adácsi színjátszó fesztiválról, ahol is a legjobb női főszereplőnek és a legjobb női mellékszereplőnek járó díjakat hozták el, emellett pedig kiemelten pozitív értékeléssel méltatta őket a szakmai zsűri. A darabot nagy szeretettel fogadták márciusban Jászapátiban és Jászárokszálláson, tette hozzá Gyurosovits-Petheő Csilla. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában