Ajánló

2024.06.14. 11:25

Kéklámpás nap az egri strandon, Nyitott Pincék Napja és sok más program vár a hétvégén

Összegyűjtöttük a hétvégi eseményeket, hogy olvasóink tudjanak válogatni.

Heol.hu

Péntek, június 14.

Eger:

  • 9 és 16 óra között az egri strandon Kéklámpás napot tart a rendőrség. Lesz biztonsági öv-szimulátor, KRESZ-szerencsekerék, rendőrautó-bemutató, fegyverzet- és rendészettechnikai eszközök bemutatója. Rendőkutyák és Kiberninja dobja fel a hangulatot. A mentők is részt vesznek az eseményen mentőautó-bemutatóval, elsősegély-kvízzel, a büntetésvégrehajtás munkatársai pedig megmutatják, milyen egy zárka és milyen kényszerítő- és mozgáskorlátozó eszközöket használnak. A tűzoltók füstsátorral, VR-szemüveggel készülnek, de tűzoltóautó-makettet is lehet készíteni.
  • 17 órától az Agria Park Galériában nyílik Kiss G. Dani kiállítása HARA HACHI BU címmel. A kiállítást megnyitja: Tomecz Dániel képzőművész, közreműködik: Mustos Gergely, a Trampúr frontembere. A moderátor: Teleki Klári művészetpártoló. A kiállítás megtekinthető: 2024. július 11-ig.

Szombat, június 15.

Gyöngyös: 9 órától tartják a Gyöngyösi Civil Expot a Fő téren. Kézműveskedés, kézműves termékek vására, tombola, kiállítások várják az érdeklődőket. Fellépők között lesz a Sound of Spirit, a Tomory Gábor Néptánciskola, a Bellydance Artistique és sokan mások.

Hatvan: 19 és 22 óra között éjszakai látogatásra hív mindenkit a Hatvani Vadaspark. Részleteket az esemény Facebook-oldalán találhatnak.

Váraszó: 13 órától kezdődik a III. Gyöngyvirág Citerás Találkozó.  Idén a rendezvényen közel 15 citerazenekar vesz részt, nagyjából 150 citerással hasonlóképp a tavalyi eseményhez.

Forrás: Beküldött fotó

Abasár: 9 órától tartják a ABA Napot és a III. Királyok nyomában Terepfutó Fesztivált. Abasár és a Sár-hegy területét fedezhetik fel a Terepfutó Fesztivál résztvevői a 20 kilométeres, 9 kilométeres és 4 kilométeres távokon. A főzőversenyre várják családok, baráti társaságok, intézmények és civil szervezetek jelentkezését!  A nap folyamán bemutatkoznak civil szervezetek, délután játékok, kirakodóvásár és színpadi programok várják az érdeklődőket! Este a Party Maffia zenekar gondoskodik a fergeteges hangulatról, majd utcabállal zárják a rendezvényt!

Gyöngyöstarján: 11 órától tartják a Nyitott Pincék Napját több helyszínen. A rendezvényre ingyenes buszt indítanak Gyöngyösről. Élő cigányzene, minőségi borok, utcabál várja a résztvevőket.

Forrás: Beküldött fotó

Gyöngyöspata: 12 órától Kékfrankos és Régi Magyar Fajták Fesztiválját tartják. A Kékfrankos Fesztivál fókuszába idén a kékfrankos mellett a kadarka és a Kárpát-medencei fajták kerülnek 2024. június 15-én. A Vári úti Széleskedvű Rendezvényház környékén és a hétsoros pincefalu helyszínein kóstolhatóak lesznek az ország legjobb kékfrankosai, kadarkái, Tihanyi kékek, hajnos kékek, és a csókaszőlők, laskák. A programok ingyenesek!

Vasárnap, június 16.

Eger: Megtartják a szokásos régiségvásárt a Bazilika mögötti területen, a buszpályaudvar mellett, a Városfal utcában és a DOMUS-parkolóban. A régiségvásár Egerben mára az ország egyik legnagyobb vásárává nőtte ki magát Kivételes és egyedülálló hangulatát a remek helyszín, és az ország szinte minden részéből érkező, több mint száz árus garantálja minden hónap 3. vasárnapján. Itt minden adott egy igazán hangulatos vásárhoz: büfék, éttermek, ingyenes parkolók, gyönyörű panoráma a barokk belvárosra.

Sirok: 10 és 18 óra között lesz a Rózsaünnep a siroki várban. A magyar-török barátság jegyében június 16-án ismét hagyományőrző programokkal találkozhattok a Siroki várban - írják az esemény Facebook-oldalán.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában