Elismerés

2024.06.23. 11:06

Magyar Örökség Díjat kapott az egri egyetem

A komoly elismerést dr. Pajtókné dr. Tari Ilona rektor vette át szombaton Budapesten.

Molnár Helga

Magyar Örökség Díjjal ismerték el az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem oktatási tevékenységét – írja az egyetem közösségi oldalán. Az elismerést dr. Pajtókné dr. Tari Ilona rektor vette át szombaton Budapesten, a Ráday Ház Dísztermében.

A Magyar Örökség díj azon magyar intézményeknek, csoportoknak adható, amelyek/akik tevékenységükkel hozzájárulnak a magyar kultúra, gazdaság, sport, tudomány, azaz a magyar társadalom erkölcsi, szellemi felemeléséhez. Ezek együttesen alkotják a „Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumát”.

Takaró Mihály József Attila-díjas író, irodalomtörténész az eseményen úgy fogalmazott: a 250 éve tartó alázatos munka, krisztusi hit, nemzeti elkötelezettség összpontosul abban az eredményben, amely az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem pedagógusképzését valóban magyar örökséggé teszi.

Dr. Pajtók Gábor, a térség országgyűlési képviselője is megemlékezett e jeles alkalomról közösségi oldalán.
– Hála, köszönet és gratuláció mindazoknak, akik a múltban és a jelenben szolgálták, szolgálják az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és jogelődei oktatási tevékenységét – írta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában