Olvasói levél

2024.06.24. 18:00

Miért mennek éjszaka a párakapuk Egerben?

Olvasónkat zavarja, hogy a párakapuk éjszaka és esőben is működnek. Felhívta a figyelmet, hogy a víztakarékosság is fontos szempont lehetne.

Szabadi Martina Laura

A rekkenő hőségben az utcákon járva felüdülés egy-egy párakapu alá érkezni. Olvasónk szerint remek, hogy ily módon hűtik a közterek egy-egy részét Egerben, azt viszont nem érti, éjszaka és esőben miért üzemelnek a párakapuk.

Miért mennek éjszaka a párakapuk Egerben?
Miért mennek éjszaka a párakapuk Egerben?
Forrás:   Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

„A Felsővárosban – de gondolom így mindenhol máshol is – éjszaka is permetezi a vizet több párakapu. Mivel jóval hűvösebb van, ilyenkor a Vallon úton minden évben tetemes mennyiségű víz folyik az autóútra a nyári éjszakákon, de volt már olyan, hogy esőben is ment a párakapu. Nem tudom, ez összesen mennyi víz szétpermetezését jelenti feleslegesen. Ha nem tudják időkapcsolóval, fényre érzékeny kapcsolóval vagy manuálisan szabályozni, hogy mikor ne működjenek a párakapuk, akkor legalább olyan helyre tennék, ahol hasznosul a víz, és ne az aszfalton folyjon éjjel vagy az amúgy is zuhogó esőben. A klímaváltozásban nem csak a hűtés, de a víztakarékosság is fontos szempont. ”– írta neve elhallgatását kérő olvasónk a levélben.

Észrevételével megkerestük az önkormányzatot, náluk érdeklődtünk észrevételei nyomán, amint választ kapunk, beszámoltunk róla. Három helyszínen, a Vallon úton, a Mátyás király úton, a Brendon Babaáruháznál illetve a város főterén, a Dobó téren működnek a párakapuk. A városháza aulájában nyitvatartási időben lehet hűsölni és az ott található ballonos vízadagolót is igénybe lehet venni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában