Támogatás

2024.06.30. 07:30

Pár nap és indul az otthonfelújítási program Hevesben is

Nagy segítség lehet a támogatás.

Heol.hu

Július 1-jén indul az otthonfelújítási program! - hívja fel a figyelmet a Facebookon Horváth László országgyűlési képviselő.

Smiling,Happy,Couple,Painting,The,Wall,Of,Their,New,Home.
Pár nap és indul az otthonfelújítási program (Illusztráció)
Fotó: Studio Romantic / Forrás: Shutterstock

Mint írja, Magyarország kormánya új otthonfelújítási programot indított az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére. Hétfőtől egymillió forint önrész mellett maximálisan 6 millió forintos támogatás vehető igénybe, amelynek fele kamatmentes hitel, másik fele vissza nem térítendő támogatás. 

Horváth László kiemelte, olyan ingatlanokra vehető igénybe a támogatás, amelyek rendelkeznek vezetékes gázzal, további feltétel az épület életvitelszerű használata. Az állami program nyílászárók cseréjére, a melegvizes rendszer korszerűsítésére, épületek hőszigetelésére és gázkazáncserére vehető igénybe.

Korábban portálunkon már beszámoltunk az otthonteremtési program indulásáról. Egyebek között arról is, hogy az Otthonfelújítási Programban előírás a jelentős energiamegtakarítás, amelyre van több lehetőség is, meg kell találni közülük az optimálisat, amely belefér a családi költségvetésbe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában