Eső után

2024.06.16. 16:12

Vízben áll az egri belváros, buzgár a Bazilikánál + Fotók

Nem mindennapi képet készített fotósunk az egri Bazilikánál. A vasárnap kora délutáni zivatar a szűken vett belvárost sem kímélte, vízben állt a főutca.

Guti Rita

Rutinos Bükkjáróknak biztosan eszébe jutott a Vöröskő forrás, amely a csapadékos időjárásnak köszönhetően ezekben a napokban is működik, amikor a zivatar után a Bazilika felé sétáltak, autóztak vasárnap. Forrásként zubogott fel ugyanis a víz az egyik csatornafedél alól, valószínűleg nem bírta a rövid idő alatt lehullott esőt elvezetni a csatorna. Vízben állt a belváros vasárnap délután.

Vízben áll az egri belváros.
Vízben áll az egri belváros.
Forrás: Szántó György

Egy biztos, nem a szennyvízhálózat okozta a gondot, hiszen kérdésünkre Bárdos Zsolt, a Heves Megyei Vízmű egri üzemegységének vezetője megerősítette: nem érkezett hibabejelentés társaságukhoz vasárnap.

Vízben áll az egri belváros.
Vízben áll az egri belváros.
Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Vízben állt, aki a Széchenyi utcára tévedt vasárnap

A megyeszékhely főutcáján is akadtak gondok. Fotósunk képei mintha nem is Egerben, Velencében készültek volna. Igaz a gondolások még nem jelentek meg a Széchenyi utcán. Sajnos a probléma nem újkeletű, a korábbi években is előfordult már hasonló.

– Beavatkozásra nem volt szükség, legalábbis ügyeletünkre nem érkezett bejelentés – mondta el Hevesi Katalin, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletese.

A meteorológiai előrejelzések alapján úgy tűnik hasonlóra az elkövetkező napokban szerencsére nem kell számítani. A Hungaromet előrejelzése szerint: A túlnyomóan derült éjszakát követően hétfőn a mainál kevesebb gomoly képződik, és a Dunántúlon fordulhat elő helyenként zápor, zivatar.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában