Esélyegyenlőség

2024.07.04. 21:24

Az ELTE hallgatói szereztek tapsztalatokat az egri SZETA-ban

Egy hetet töltöttek Egerben az ELTE Társadalomtudományi Karának (TáTK) hallgatói. A SZETA munkájával ismerkedtek, értékes tapasztalatokat szereztek.

Barta Katalin

Kutatótábor keretében az ELTE TáTK szociális munkás hallgatói közel egy hetet töltöttek Egerben június végéig. A tíz hallgató, Árvai Eszter, Cser Dorottya, Ficsór Anna, Haraszti Angéla, Forray Zsolt, Kovács Réka, Lendvai Dóra, Lengyel Dorottya, Torzsás Lili, Lakatos Petra kérdőíves felmérést készítettek, amelynek során több mint ötven családdal beszélgettek az életkörülményekről, a nehézségekről és sok minden másról. Emellett húsz fiatallal készítettek rövid interjúkat, velük többek között az iskoláról, a továbbtanulási esélyekről, a jövőbeni tervekről beszélgettek. 

Az ELTE hallgatói szereztek tapsztalatokat az egri SZETA-ban
Az ELTE hallgatói szereztek tapsztalatokat az egri SZETA-ban
Forrás: SZETA Egri Alapítványa/Facebook

Mivel a tábor alatt a Béke telepi közösségi ház zavartalanul működött, a hallgatók találkozhattak a délutáni programokra érkező gyerekekkel, az ügyfélfogadásra és az ebédosztásra érkezőkkel is, így egy kicsit bele tudtak pillantani a SZETA mindennapi tevékenységeibe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában