Zárás

2024.07.04. 08:27

Gátsorompót zárnak le a Tisza-tavon hamarosan

Süllyedő oszlopot telepítenek.

Molnár Helga

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) kiskörei szakaszmérnöksége a Tisza folyó bal parti árvízvédelmi töltés 144+665 töltéskilométer szelvényében, a Nagykunsági-főcsatorna torkolati műtárgyánál található, kerékpárosok számára átjárható sorompó helyén augusztus 31-től egy automata, süllyedő oszlop üzemeltetését tervezi – írják közösségi oldalukon.

Január, február és március folyamán 3335 kerékpáros gurult át a duzzasztó felett.
A kerékpárosok számára az átjárhatóság továbbra is biztosított (Illusztráció)
Forrás: kotivizig.hu

Az oszlop rendszámfelismerő automata rendszer alapján fog működni, az áthaladáshoz szükséges jogosultság engedélyezése kizárólagos igazgatói hatáskör. A vízügyi szolgálati feladatokat, valamint a hatósági feladatokat ellátó társszervezetek üzemeltetésében lévő gépjárművek részére lesz biztosított a későbbiek folyamán az áthaladás lehetősége, ahogy eddig is. A problémát a sok illegális sorompónyitás okozta.

A megnövekedett átmenő célú forgalom megakadályozása, illetve az esetlegesen előforduló balesetek megelőzése érdekében a Nagykunsági-főcsatorna torkolati műtárgyánál található, kerékpárosok számára átjárható sorompót a Kötivizig július 3-án, a süllyedő oszlop beüzemelésének időpontjáig lezárja. Az engedélyesek részére korábban biztosított gátkapu kulcsok használatával sem lehet a lezárt sorompót kinyitni, azt az igazgatóság dolgozói sem használhatják. A kerékpárosok számára azonban az átjárhatóság továbbra is biztosított. A sorompók 2017 óta szolgálják a nyári időszakban a kerékpárosok biztonságát, jelen intézkedés célja pedig a zárás hatékonyságának javítása. A horgászhelyek továbbra is megközelíthetők.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában