Arcok

2024.07.09. 16:00

Itt a választási plakátok eltávolításának végső határideje

Július 9. a határidő az önkormányzati és EP választás plakátanyagainak eltávolítására. Látnak még valahol?

Heol.hu

Kedd délután 4 óráig kellett eltávolítani a június 9-ei helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választásokra kihelyezett plakátokat – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Választási Iroda még szerdán. Az MTI-hez eljuttatott közleményben felidézték: a választási eljárásról szóló törvény szerint a szavazást követő 30 napon belül, vagyis legkésőbb július 9-én 16 óráig köteles eltávolítani a választási plakátot az, aki elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték.

Kedd délután 4-ig kellett eltávolítani a választási plakátokat
Kedd délután 4-ig kellett eltávolítani a választási plakátokat (Illusztráció)
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A közleményben arról is írtak, hogy a választási bizottságoknak nincs hatásköre dönteni a fennhagyott plakátokkal kapcsolatban, így bírságot sem szabhatnak ki. Felhívták a figyelmet arra: a határidőt követően az önkormányzatok hatáskörébe tartozik a választási plakátok eltávolítása, illetve az eltávolítás költségeinek kiszabása. Egyébként Egerben hétvégén elszórtan még lehetett plakátokat látni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában