Együttműködés

2024.07.04. 18:40

Óvják a természetet az áramhálózat működtetése során

Az áramszolgáltató és a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága (BNPI) a hatékonyabb közös munka érdekében a napokban megújították a korábbi együttműködési megállapodásukat.

Molnár Helga

Az MVM Émász és a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága (BNPI) évtizedek óta komoly erőfeszítéseket tesz a hálózat működtetésének és a természet megóvásának összehangolása érdekében.

– A hatékonyabb közös munka érdekében a napokban megújítottuk korábbi együttműködési megállapodásunkat. Ebben aktualizáltuk például a hálózatüzemeltetéshez kapcsolódó fontosabb kötelezettségeket azzal a céllal, hogy még inkább elősegítsük a természetvédelmi szempontok figyelembevételét a vezetékek állapotfelmérése, karbantartása, üzemzavar elhárítása és fejlesztése során – írja az MVM közösségi oldalán.

Mint írják, a társaság az új vezetékszakaszok tervezésénél, létesítésénél és a meglévők átépítésénél, korszerűsítésénél a madárbarát eszközök felhasználását és oszlopképek kialakítását részesíti előnyben. 

Ennek megfelelően fejlesztették hálózatukat a Hejőpapi (B-A-Z vármegye) melletti hulladéktelepen is, ugyanis a tartószerkezetek és szabadvezetékek kiváltásával az ott élő nagyszámú madárpopuláció számára tökéletes biztonságot nyújtó földkábelt létesítettek a hulladéktelep teljes területén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában